Христо Иванов: Идва ред всички да платим цената за политическата недалновидност

OFFNews 02 октомври 2022 в 23:28 7509 5

Христо Иванов на откриването на книгата на Иван Костов

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Христо Иванов на откриването на книгата на Иван Костов

Идва ред всички да платим цената за политическата недалновидност, тласнала страната ни към поредните предсрочни избори и пропуснала възможността за навременно обединение на партиите на промяната.

Това написа във Фейсбук съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в коментар на изборните резултати. Иванов обяви, че от ДБ ще изчакат окончателните резултати да дойдат утре, преди да коментират изборите по същество.

Ето и цялото обръщение на Христо Иванов:

"Благодаря на всеки, надмогнал страховете и притесненията си, за да гласува с мисъл за бъдещето и развитието на България, без да има гаранцията, че избраниците му ще бъдат сред големите победители. И тук е моментът да кажа, че след тези избори, до които многократно предупреждавахме, че не бива да се стига, получаваме още по-фрагментиран парламент. И, за съжаление, идва ред всички да платим цената за политическата недалновидност, тласнала страната ни към поредните предсрочни избори и пропуснала възможността за навременно обединение на партиите на промяната.

Искам да благодаря и на партньорите ни в “Демократична България” - ДСБ и Зелено движение - за съвместната ни работа в тази четвърта поредна кампания в рамките на 18 месеца. Зад резултатите на коалицията стои трудът на щабове и местни организации навсякъде в страната.

Благодарност и към онези от кандидатите, борили се за доверие в четвърта поредна кампания. Благодаря и за смелостта на влезлите в редиците ни за първи път в този толкова труден за страната момент. Тази човешка устойчивост, тази смелост - това е истинският капитал на България. Докато има почтени и добросъвестни хора, готови да минат през месомелачката на българската политика, страната ни ще има шанс да скъса с порочния модел, задушаващ развитието ѝ от години.

Специална признателност искам да изкажа и на дарителите, които припознаха в работата ни насъщни за България политики и ги подкрепиха както финансово, така и с времето, експертизата и уменията си. Без всички Вас сме заникъде! Благодаря Ви!

Благодаря и на нашите представители в секционните избирателни комисии, както и на всички, включили се в Операция “Турция”, организирана от платформата ни за честни избори “Ти броиш”. Нашите пазители на вота в Турция успешно възпрепятстваха множество опити за избирателни измами в секциите там. Благодаря Ви за смелостта! Благодаря от сърце и на правния щит на “Ти броиш!”, който неуморно обработва сигнали за нередности и оказва подкрепа на представителите ни в секциите.

Благодаря на местните организации на “Да, България!”, дали душа, сърце и, разбира се, разум в тази кампания.
На целия ни предизборен щаб и специално на екипа на “Да, България!” - няма в езика думи, които да поберат благодарността ми към вас.

И отново - благодаря на всички Ви, че днес участвахте в определянето на българската съдба. Пътят ни може да е труден, може да е фрустриращ, но е важно да бъде извървян. Няма кой да изведе България напред, ако сами не се погрижим да го направим."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1035

6

Niko Kolev

03.10 2022 в 08:56

Предните постове показват защо Костя и Цялата тръба са в парламента, защо СлавитУ даже пАбеди веднъж и защо ББ не си отива.

4738

5

Того

03.10 2022 в 05:25

Може би е време не само да си посипете главите с пепел, но и да се оттеглите, ти и Атанас Атанасов.

-1200

3

путин хуйло

03.10 2022 в 02:54

Вместо да останат верни на проевропейските си избиратели и полиъики, които обещаваха, когато бяха на власт тъпите мерзавци, подлеци, негодници и боклуци ристю-тъпото и ананас ананасов поткрепяха всички икономически и политически безумия на путянистката сVининова и и флитуваха с мракобесния ѝ дементен електорат! Днешният им резултат незаслужено висок!