Христо Иванов: Европа трябва да подкрепи руснаците, които са срещу режима на Путин

OFFNews 15 март 2022 в 21:04 4814 3

Съветът на Европа трябва да разработи комплект от инструменти за подкрепа за руснаците, които се противопоставят на режима на Владимир Путин, заяви Христо Иванов пред делегатите на извънредното пленарно заседание на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ).

“Трябва да изпратим послание, че сме заедно с тези руснаци, които се противопоставят на Путин. Това е много важно да се подчертае. Тази организация трябва да разработи нов комплект инструменти - да помогне на тези руснаци и да бъде заедно с тях, за да не остават сами”, заяви Иванов, който е ръководител на българската делегация в ПАСЕ.

Съпредседателят на “Демократична България” обяви, че в лично качество и като ръководител на българската делегация ще гласува за изключването на Русия от ПАСЕ. И обясни, че вотът му се основава на декларацията на българския парламент, който заклейми “по възможно най-силен начин руската криминална агресия срещу Украйна”.

“Нашата най-голяма надежда за мир е Украйна да издържи. Ако Украйна бъде превзета със сила, ще живеем в свят, в който ще се питаме кой е следващият”, каза Христо Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1017

4

IvoIvo

16.03 2022 в 12:33

Европа чакаше баш Иванов да й каже кое е правилното.....

-8580

3

@WD40 нали шефа те беше изтрил бе? Как така се съживиха по бързата процедура?

4038

2

Moirae

15.03 2022 в 22:27

И не само. България трябва например да предприеме и мерки по отношение на имотите по северното Ченоморие на приближени на Путин.
 
X

Да помогнем на украинските деца!