Христо Иванов: ДПС искат да се прилепят към мнозинството, което е срещу ГЕРБ

OFFNews 15 април 2021 в 22:15 5717 0

Снимка Демократична България

ДПС искат да се прилепят към антиГЕРБ мнозинството, а на г-н Карадайъ не му харесва да му се напомня за ролята на Сарая, заяви пред bTV председателят на парламентарната група на "Демократична България" Христо Иванов.

Той коментира напускането на Мустафа Карадайъ по време на изказването му от трибуната в Народното събрание така:

"Тепърва ще му се налага да излиза, защото ние няма да престанем да гледаме на промяната на България като не просто да сменим Борисов и всичко да приключи... Ние ще търсим дълбоко разграждане на скритите механизми на тази власт."

Христо Иванов заяви, че ще разчита на съвестта на депутатите от ГЕРБ при гласуванията в НС. Той е на мнение, че те не са "някакво стадо", както и че "винаги ще апелира за съвестта на всеки народен представител":

"Възможно е за някакви конкретни неща най-неочаквани мнозинства да гласуват, стига да е по съвест и да е в национален интерес, а не да бъде част от някакви скрити уговорки."

"Демократична България" няма да подкрепи въвеждането на мажоритарна избирателна система. Иванов определи отказа на "Има такъв народ" от това предложение като "мъдрост".

"Демократична България" също така няма да подкрепи и предложението за партийна субсидия от един лев: "Ако политическата дейност не се извършва с обществени средства, големият въпрос е кой си купува възможността на политиците да участват в политиката и кой плаща за това. Не искаме за това да плащат хора, които не знаем кои са и какво ги води."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови