Хазарта поиска и Лорер се извини за похвалата на Пеевски

OFFNews 29 ноември 2023 в 16:05 6511 3

Даниел Лорер

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Даниел Лорер

След като депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Христо Петров - по-известен като Ицо Хазарта, поиска извинение от съпартиеца си Даниел Лорер за хвалбата по адрес на Делян Пеевски, в крайна сметка бившият министър на иновациите и растежа се извини. 

Извинението идва точно час, след като Хазарта написа във Фейсбук: "След днешното си изказване най-малкото, което дължи моят колега Даниел Лорер на българските граждани, е извинение. Не обяснение, а извинение". 

Думите му са заради интервю на Лорер пред бТВ тази сутрин, в което бившият министър на иновациите и растежа заяви, че Делян Пеевски се е промени за добро и е станал говорител на европейските ценности.

"Какво е искал да каже авторът? Днес заявих моята принципна позиция по БТВ: министър-председател на страната не трябва да бъде човек, който е обект на международни санкции. Като г-н Пеевски", написа в профила си във Фейсбук Лорер.

Той се извинява на всички поддържници и приятели, които са се стреснали от заглавията по отношение на Пеевски тази сутрин, защото заглавието не отговаря на казаното от мен.

"Когато на Хамас нападна Израел, извършвайки зверски издевателства над мирно население, и когато Путин нападна Украйна - ДПС застанаха на страната на жертвите. Аз не мога да не отчета това. Същевременно във вътрешнополитически план смятам непрекъснатите изяви на г-н Пеевски, особено към премиера г-н Денков, за провокативни, непремерени и несъстоятелни, и това е ясно и от моите действия и реакции досега, и от цялостната позиция на Продължаваме промяната и нашата коалиция с ДБ", допълва той.

Според Лорер поведението на Пеевски е деструктивно и не може да бъде нито подкрепено, нито поощрявано.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7925

3

Trabajo

29.11 2023 в 22:14

след две години в политиката, Лорер демонстрира тъпа арогантност и чувство за собствена значимост.
той е едно от най-слабите места на "новата коалиция".

тази проява не му е сефте.

има си бизнес, да си ходи. стига поразии.

1000

2

Тоя па. В коалиция е с Пеевски ама сега ще се извинява

-1650

1

ob1

29.11 2023 в 17:06

Мда, в парламента са нужни повече Ицовци...
 
X

Да помогнем на украинските деца!