Халил Летифов брани Доган в пленарна зала: 'Капитал' е 'медийно-олигархично НПО'

Йорданка Веселинова 25 август 2021 в 14:54 6123 2

Снимка Скрийншот/ НС

Депутатът от ДПС Халил Летифов защити почетния председател на партията си в пленарната зала по време на изслушването на транспортния министър Георги Тодоров. Летифов демонстративно развя последния брой на в. "Капитал", който определи като "медийно-олигархично НПО".

"Тука тази медийно-олигархично НПО група да определя дневния ред на българския парламент е фасадна демокрация. Това се нарича задкулисие. Първо излиза в тази медия, след това влиза в дневния ред на НС. Днес слушаме внушения", смята той.

Причината - последната тема на броя на изданието, в която главен герой е Ахмед Доган и по-конкретно - удълбочаването на Варненското езеро от руски компании чрез дружеството "ТСВ", което, според разследването на "Капитал", обслужва интересите на Ахмед Доган.

Реакцията на Летифов е в отговор на изказванията на Антоанета Цонева и Ивайло Мирчев от "Демократична България", които зададоха въпроси във връзка с Варненското езеро на служебния министър на транспорта Георги Тодоров, който беше изслушан в пленарната зала днес.

След любопитното представление на депутата от ДПС Антоанета Цонева от ДБ го контрира с думите:

"Хубаво е, че четете бизнес издания, но не е хубаво, че си затваряте очите пред фалшивия бизнес интерес на вашия лидер Доган."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

2

kokoten

25.08 2021 в 17:50

.....докога тая мръсна сган ще мърси нашия любим Парламент....самия факт,че се знимаваме вече 30 години с тоя престъпник Доган,ме кара да бъда безкрайно безразличен....появата на ИТН в началото освежи за малко въздуха,но сега вече трайно замириса на лайна....идат избори-ура-а-а-а....колко ли ще продължи агонията-това никой не знае....май е време да погребем парламентаризма заедно с турчолята и да си изберем Президент като в нормалните страни-САЩ,Русия,Турция и т.н. и вече без ИТН щото вече май няма такъв народ...
 
X

Подкастът на OFFNews