Хаджигенов: Вестник 'Труд' е мъртъв от момента, в който го взе Блъсков

Ружа Райчева 07 декември 2021 в 14:58 4991 0

Снимка Архив

Вестник „Труд“ е мъртъв от момента, в който го взе Петьо Блъсков и почна да прислужва на управлението. Това не е журналистика, а пропаганда. Точно той да реве за свободата на словото е доста смешно.

Това заяви председателят на гражданското движение "Ние идваме" адв. Николай Хаджигенов в интервю пред БНР. 

"Имам въпрос към ГЕРБ – кой ни беше министър на културата по времето, когато не са търсени наеми от редакцията на Блъсков? Тези наеми някак са минали по сметката на министерството. Това бездействие в моя свят се нарича "безстопанственост" и е престъпление, извършено от министъра на културата", категоричен е той. 

Хаджигенов определи заглавието на вестника "Убиват ''Труд" като "блъскови финтифлюшки".

"Свободата на словото я уби точно ГЕРБ. Те плащаха на такива като Петьо Блъсков точно по този начин – с държавни сгради, неплащане на наеми, пари за правителствена пропаганда, съвсем официално. Кога по времето на Блъсков е имало свобода на словото във в. Труд, че не се сещам? Това не е свобода на словото, това е цирк, който играят."

Относно преговорите за коалиционно споразумение между ПП, БСП, ИТН и ДБ, Николай Хаджигенов заяви, че е смутен от липсата на разбиране в секторите сигурност и правосъдие: 

"В тези сектори не просто цари дилетанщина, а тотално неразбиране какво и как трябва да се направи. Кирил Петков каза, че Гешев трябва да си подаде оставката, което няма да стане никога."

По думите му става въпрос за неразбиране на врага:

"Иван Гешев трябва да бъде премахнат веднага, няма да си подаде сам оставката, единственият вариант е да го махнем насила. За да стане това, трябва да премахнем Висшия съдебен съвет и да има нов избор. Всичко минава през ВСС".

Той се надява да бъде съставено редовно правителство, но е притеснен, че БСП и ИТН поставят условия, "които са в разрез с всичко останало", тъй като е "наличен безобразен политически егоизъм на лидери в оставка, и не само".

"Бъдещото коалиционно правителство е от рода "орел, рак и щука". Виждате как протичат срещите им. В това правителство бих заложил контролни механизми. Трябва да има човек вътре, който да наблюдава пряко какво се случва", каза Николай Хаджигенов. 

Според него коалицията "Изправи се, БГ! Ние идваме" не са се провалили, въпреки, че не успяха да влязат в Народното събрание на третите парламентарни избори за годината:

"Не влязохме в парламента, но не сме се провалили, ако се бяхме провалили Бойко щеше да остане на власт. Българинът винаги е склонен да избира лесния път, а ние не сме лесния път. Ние първи влизаме в боя, последни излизаме от бойното поле и даваме жертви - това е причината."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови