Хаджигенов и Бабикян поискаха Гешев да обяви за издирване лицето Елеонора Митрофанова

OFFNews 27 декември 2022 в 09:17 8979 5

Хаджигенов и Бабикян
Лидерите на „Ние Идваме!“ адвокат Николай Хаджигенов и Арман Бабикян поискаха от българската прокуратура да обяви за издирване и задържане на лицето Елеонора Митрофанова.

Лидерите на „Ние Идваме!“ адвокат Николай Хаджигенов и Арман Бабикян поискаха от българската прокуратура да обяви за издирване и задържане на лицето Елеонора Митрофанова, посланик на Руската федерация в София.

Това стана ден след като руското вътрешно министерство обяви за издирване разследващия журналист от Bellingcat Христо Грозев.

Той и екипът му отдавна са трън в петата на Кремъл. Грозев има ключова роля в разкриването на схемите за отравянето на Сергей Скрипал, на опозиционера Алексей Навални, както и на българския оръжеен търговец Емилян Гебрев. Bellingcat разследва и катастрофата в Източна Украйна на самолета, извършвал полет МН17, при който загинаха 298 души през 2014 г.

„Ние идваме!“ се обръща към прокуратурата и българските правораздавателни органи за издирване на лицето Елеонора Валентиновна Митрофанова, родена на 11 юни 1953 г. във Волгоград, Русия, във връзка с извършване на предполагаемо престъпление по Глава 1 от Наказателния Кодекс, заявяват от движението.

Според Бабикян и Хаджигенов действията на Митрофанова предполагат прикриване или затаяване на информация, във връзка с действията на шпионска мрежа на територията на Република България, във вреда на държавните интереси и националната сигурност на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

318

5

Valioka

27.12 2022 в 22:00

бара малки работи, спри да съскаш отрова, защото ще се опръскаш и отровиш сам... Малодушно, дребно човече...

5827

3

pisnamiotmutri

27.12 2022 в 11:14

Защо не му искат позицията по Магнитски, а пак изместват фокуса с Русия както всички агенти. Стане ли напечено - Русия.

1035

1

Niko Kolev

27.12 2022 в 09:32

Гешев няма да си го причини.