Хаджигенов: Да си направим собствен ГЕРБ? Няма да участвам, чакам ИТН да поумнеят политически

"Изправи се БГ! Ние идваме!" решава утре за подкрепата за проектокабинета на Слави Трифонов

OFFNews 08 август 2021 в 10:52 15722 1

Снимка Архив

Утре ще решим дали ще подкрепим правителство на Има такъв народ и ще го обявим. Бих променил генерално механизма на правене на политика - силово, от Има такъв народ, не става думи само да се сменят някои лица в проектокабинета. 

Това заяви депутатът Николай Хаджигенов, зам.-председател на ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!", по БНР. БСП води разговори с ИТН, на нас ни показват филмчета, коментира той преговорите с партията на Слави Трифонов. 

„Три неща имат значение – какво ще се прави, как ще се прави и кой ще го прави. И като опрем до „кой ще го прави“ и погледнем кандидат-министъра на вътрешните работи, това е моментът, в който бягаме с писъци оттам. Предложението за министър на правосъдието е точно толкова потресаващо, каза още Хаджигенов. 

„Тошко Йорданов обвини Асен Василев в плагиатство, същевременно кандидатът му за вицепремиер има 80 страници, изплагиатствани от доцент от Юридическия факултет“, посочи той. Според него Петър Илиев няма как да проведе мащабни промени, защото вероятно е влизал в МВР само да си вземе личната карта.

Новата номинация за правосъден министър - Иво Атанасов, има коментари по ваш адрес - че обикаляте студията да защитавате Истанбулската конвенция и, ако искате да раждате и да кърмите, той не иска, припомни водещият. Това е най-безумният коментар, в Истанбулската конвенция няма нито дума за раждане или кърмене, време е противниците й да я прочетат, отговори Хаджигенов. 

Силово налагане тип ГЕРБ или БСП в силните й години - не бих допуснал някой да изнасилва по подобен брутален начин демокрацията. Да си направим собствен ГЕРБ - няма да участвам в подобно нещо, обяви депутатът. 

Борисов е политически труп, не е нужно да се плашим взаимно, че ще се върне, коментира Хаджигенов думите на Корнелия Нинова "Ако не проявим разум, ще върнем Борисов". 

Ако третият мандат дойде при "Изправи се БГ! Ние идваме!" бихме ползвали част от служебните министри, останалите ще ги допълним с министри от нас, от Демократична България, ще направим споразумение, ще сложим червени линии, мандат от 1 година, пък може да изкара повече, ако се направи по демократичен начин, обясни Хаджигенов. 

Малко ме напряга и министърът на образованието, но още не съм завършил проучването си за личностите в кабинета, каза още той. Очаквам Има такъв народ да поумнеят политически. Цел № 1 е да стартира правосъдната реформа, защото без това не може да се случи нищо, категоричен бе Николай Хаджигенов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови