Хаджигенов: Ако ставаше с хвърляне на яйца, досега да съм ги свалил всичките

OFFNews 02 юни 2021 в 18:23 2828 0

Снимка архив

"Ако ставаше с хвърляне на яйца, досега да съм ги свалил всичките", заяви пред бТВ адв. Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!".

Той добави още, че "Гешев е гнус, която не заслужава дори яйце".

Думите му са по повод демонстрациите срещу главния прокурор, който "с протести не може да се свали", а трябвало "да минем през още едни избори, трябва да формираме правителство и да направим нужните законодателни промени", както заяви той по-рано днес в интервю за БНР.

Въпреки че пред Цветанка Ризова той се определи като "един от хората, които подбудиха и организираха протести 116 дни и които доведоха до падането на Борисов" и след цяло призоваваше за протести, Хаджигенов заяви, че демонстрациите няма да доведат до оставка, а за смяната на главния прокурор са необходими законови промени. 

По повод негативната обществена реакция на тези му думи, той заяви, че "хората действат емоционално, избягват мисленето, защото е трудничко".

По повод акциите на прокуратурата от последните дни, Хаджигенов каза, че Гешев пречи за разкриването на "всички престъпления, извършени с участието на главния прокурор". Той повтори и тезата от по-рано днес на говорителя на МС Антон Кутев за "война между институциите" и допълни, че Гешев е започнал война с гражданите и държавата. 

Служебното правителство 

"Ако трябваше аз да правя чистка, щяха да останат 10 процента от МВР", заяви Хаджигенов по повод рокадите в институцията. Той определи дейността на служебното правителство като "добро начало"

Хаджигенов заяви още, че е бил притеснен от някои от назначенията в институции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!