Гунчева се чуди да подкрепи ли кабинет 'Василев', досега ПП управлявали катастрофално, но...

Според нея изгонването на руските дипломати и техните семейства е срамна постъпка

OFFNews 04 юли 2022 в 12:52 2256 7

Снимка БТА/Минко Чернев

Отцепничката от "Възраждане" Елена Гунчева определи досегашното управление като "катастрофално", но не поясни дали ще подкрепи правителство с Асен Василев начело. Гунчева твърди, че няма амбиции да измести Костадин Костадинов от лидерското място на досегашната ѝ партия.

Малко след като Гунчева обяви, че напуска "Възраждане" и разкритикува досегашния си лидер, във Фейсбук се организира протестна демонстрация с искане тя да замени Костадинов като лидер на "Възраждане". Организаторите подхождат с ирония към събитието, но въпреки това близо 1200 души са потвърдили присъствие. Демонстрацията ще се проведе днес от 19 часа пред Народното събрание. Днес пред БНР Елена Гунчева заяви, че намира събитието за откровена подигравка и пълен абсурд:

"Не знам кой си е направил такава нелепа шега с мен, с партията. Смятам, че е достатъчно ясно. Аз съм напуснала тази партия и нямам абсолютно никакви желания да заема какъвто и да било пост в нея. "Възраждане" си имат лидер - да им е жив и здрав. Нямам никакво намерение да го сменям или въобще да взема някакво отношение по лидерството в тази партия".

Елена Гунчева така и не изясни дали ще подкрепи нов кабинет с премиер Асен Василев. Тя очаква да види какъв състав и структура на Министерски съвет ще се предложи:

"Както знаете, аз съм в болнични… Да, свързаха се с мен, но не съм казала, че ще подкрепя правителството. Въпросът е, че в момента нещата са такива, че трябва да се избира много внимателно. Може след това да влезем в една спирала от избори, може ГЕРБ да се върнат на власт. Не знам доколко "Продължаваме промяната" изобщо са склонни да променят нещо в досегашното управление, което поне според мен беше катастрофално."

Гунчева поясни, че присъствието ѝ в пленарната зала в деня на вота ще зависи от състоянието ѝ, тъй като в момента има трудности с придвижването. Според нея изгонването на руските дипломати и техните семейства е срамна постъпка:

"Това беше катастрофална грешка – и в дипломацията, и във външната политика, която ще окаже дългосрочен ефект върху двустранните ни отношения, както и върху чисто икономически последици за България. Мисля, че цялата истина за това кой е допуснал и как се е случило това трябва да бъде разкрита."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

75

7

230 млрд баксов

05.07 2022 в 08:56

Вярвам в Гунчева, че ще избере доброто за България. Правителството има 4% ръст на икономиката в най-голямата криза и само за 6 месеца вдигна пенсиите повече отколкото мУтрата за 12 години. Мутрата "спасител от комунистите" за 12 години нито веднъж не стигна 4% ръст, защото беше най-големия крадец в историята на България. Краде и с г*за си а покрай него и ДПС.
Затова ДПС играха танци на радостта, когато падна правителството.

905

6

Kahles

04.07 2022 в 22:41

Всички руски подлоги като тая гнида много ги е страх да не се върне ГЕРБ на власт. Защо е така бе, умнокрасавци?

2051

5

Propaganda

04.07 2022 в 17:38

Дано проблемите и с ходенето се задълбочат. Да лази, руската гнида.

1767

4

fiki

04.07 2022 в 17:33

тая е чела русофилските антивакс бумър фейсбук групи и сега се чуди къде ѝ е милиона

6386

3

Zlatko

04.07 2022 в 15:41

Не се чуди, а развей Самарското знаме пред резидента и поискай на теб да даде мандата. Ти ще управляваш професионалЬно.

5827

2

pisnamiotmutri

04.07 2022 в 14:21

Паднемия, война, световна инфлация, спекула с цените от фирмички обвързани с мафията, протест на хрантутници на държавна заплатка, протест на руски партии, принудителна коалиция с 2 руски партии обвързани с ГЕРБ и ДПС.. разбира се, че ПП управляват катастрофално - всички са срещу тях - милиарди, Русия, четвъртата власт и държавна сигурност. Как се бориш с подобна сила? Те нямат 20 години практика да опраскват из цяла България селяндури нямащи база за сравнение. Трудно се променя превзета държава от хора нямащи за цел в живота да крадат и да бъдат политици.

14469

1

случайно прочетох

04.07 2022 в 13:47

Катастрофална грешка е, че Израждане влезнаха в парламента и то с лъжи, че са против ваксината за ковид, а бяха ваксинирани.
Трябваше и тях да качат на самолета за Москва!
 
X

Да помогнем на украинските деца!