Горанов: Такива заплахи не се отправят в ефир

OFFNews 09 октомври 2017 в 09:07 4979 2

Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров си направи дебелашка шега в разговора с телевизионния водещ Виктор Николаев. Това коментира в предаването „Тази сутрин” по bTV финансовият министър Владислав Горанов.

„Беше малко извън контекста на разговора и се получи неразбиране на това, което е искал да каже Тодоров. Той има много цветист език и го използва във всякакви ситуации. Не може да му се отрече, че понякога е доста оригинален, но в случая не уцели нито мястото, нито начина, по който да се пошегува с Виктор Николаев”, отбеляза Горанов.

Финансовият министър все пак се опита да оправдае депутата от ГЕРБ.

„Ако гледаме буквално думите, заплаха имаше, но ако ги гледаме в контекста и смисъла, който е искал да вложи Антон Тодоров, не го разбирам така. Той е един изключително ерудиран мъж и не би си позволил в ефир да изкаже такава заплаха. Подобни заплахи не се правят в ефир”, отбеляза министърът.

По думите му така или иначе позицията на Антон Тодоров е неприемлива.

За Горанов обаче нямало проблем той да остане народен представител от гражданската квота на ГЕРБ.

„В българския парламент има хора с обвинения, които стоят, ние говорим дали острият език и неуместните шеги на Тодоров трябва да го извадят от политиката. Дайте да се държим сериозно”, каза Горанов.

Министърът обясни още, че бил учуден от нагнетяването на напрежение по темата.

Според Горанов разговорът на Виктор Николаев с вицепремиера Валери Симеонов, в който заместникът на Бойко Борисов обясняваше колко лесно може да му се спретне Викторгейт, пък му се е сторил още по-безобиден от този с Антон Тодоров.

"Впоследствие реакцията на Симеонов е по-острата", каза Горанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

2

мнение от IP

09.10 2017 в 11:46

Замазването по-тъпо от гафа. На политиците изобщо е нелепо да им минават през мозъците такъв тип "шеги". Това е проблемът. Иначе на всички е ясно, че не е този начинът да се саморазправи някой с някого.

16193

1

SC

09.10 2017 в 10:07

Вярно, не бива в ефир. Трябваше да му го каже след интервюто, тихичко и зад камерите. Така би направил един „изключително ерудиран мъж“.