Горанов: Отношенията на Божков с партньорите му са си тяхна работа

С премиера си казали: Някакви бизнесмени си правят бизнес и намесват държавата

OFFNews 18 май 2020 в 18:59 4683 6

Имах възможност да коментирам, че и аз в качеството си на министър, а вероятно и други колеги ще потвърдят, сме поддържали добри контакти с всички хора, които са искали да коментират бизнес-средата у нас. Разговорите винаги са били как да се подобри бизнес-средата, дори това да е било свързано с намаление на ДДС - нещо, което аз не подкрепям и продължавам да съм с резерви.

Това заяви финансовият министър Владислав Горанов на пресконференция в министерски съвет.

Опитът за внушение, че един или друг политик се е месил в бизнес-отношенията между партньорите на г-н Божков в бизнеса или други договорни партньори в медии, е опит за пренасяне на вина към правителството за действия или бездействия от страна на организаторите на хазартни игри. Единственият извод, който може да се направи в слуачя е, че позицията на г-н Божков цели дискредитиране на представители на правителството, в това число и на министър-председателя и тя е, според мен - необоснована. Защото бизнес-отношенията между визираните днес господа Божков и Домусчиев са си само тяхна тема. Споменатите вътре в съответната бележка, каквато и стойност да има този лист хартия, не са коментирани по никакъв начин с представители на правителството и не са породили никакви действия.

За нас опитът на г-н Божков, който е изпаднал в неприятната ситуация да дава отчет на държавното обвинение, не е проблем и не е тема на правителството, защото г-н Божков през всичките години, дотолкова доколкото г-н Божков е бил и продължава да бъде част от бизнеса в България, той не е получавал привилигировано третиране от нито един държавен орган.

Мисля коментарите по тази тема да спрат дотук. Фактическата истина ще бъде изяснена в хода на досъдебното производство, което се извършва в съответствие със законите на страната и кой крив, кой прав - ще разберем. Не си представям, че държавата се занимава с изземване на бизнеси или с толерирането на един бизнес или друг, каза Горанов.

Ако погледнем фактическите действия на правителството по отношение на регулацията на хазарта, със сигурност от началото на управленския мандат, който стартира в края на 2014 г., няма нито едно нормативно изменение, което да облагодетелства или да либерализира този тип бизнес, смята финансовият министър.

На въпрос на Би Ти Ви автентични ли са СМС-ите, които Васил Божков публикува, Горанов каза, че няма спомен да е имал точно такава комуникация.

"Аз знам, че вашата медиа изпитва нездрав интерес към темата "Божков", не знам защо, няма да ви наричам "негова телевизия", защото не ми е в стилистиката, но пак казвам, имаме основание да смятаме, че даването прекалено много на трибуна на определени частни интереси, особено когато се дължат обяснения по отношение на претендирани престъпления, не е тема, която трябва да бъде обект на постоянно медийно внимание", обърна се към Би Ти Ви Горанов.

Той изреди представители на бизнеса, с които комуникира постоянно, каза, че всички му имали телефона и можели да му пишат.

На въпрос коментирали ли са с премиера Борисов скандала с Васил Божков, Горанов отговори, че са си казали: "Някакви бизнесмени си правят бизнес и намесват държавата".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

6

Пенчо бре

19.05 2020 в 12:56

"Горанов каза, че няма спомен да е имал точно такава комуникация."

Запетайките променят точния смисъл. Това има предвид граматикът Горанов.
Класически пример:
“Да се обеси не, да се помилва!” – човекът да бъде пощаден
“Да се обеси, не да се помилва!” – присъдата ще се изпълни

Не помнят, бе! Не помнят! От много работа е!

20699

5

Новак

19.05 2020 в 05:53

Този наглец също е замесен във въпросната бележка, но се прави на улав както със SMS-те. Двамата мошеника се договарят помежду си за едни 20 млн., но има и една т.3 и там са писали “съпорт В ДКХ” . Ако правилно тълкуваме предлозите и се свържат със SMS-те май някой в ДКХ трябва да ги съпортва, а шефката на ДКХ беше минала инструктаж при отговарящия на въпросите наглец.
Въпросът е какво ще направят Тиквата и Сие за да замажат скандала? Нищо чудно да бъде използван Мутафчийски с “якото измрели” да пусне димна завеса. Ако сега се появи изведнъж бум на вируса и измрат наистина много хора със сигурност вниманието ще бъде отклонено от Тиквата, Горанов и другите наглеци.

706

4

order

19.05 2020 в 05:11

3 (три) пъти го питат, истински ли са СМСите.....като пукал мълчи!!!!!

17156

3

aviatora

18.05 2020 в 22:08

На бесилото, мамка ти крадлива!!!

6500

2

petio01

18.05 2020 в 21:51

Черепа води играта стъпка по стъпка. Провокира реакциите на противниците си и без да се усетят ги подкарва в желаната от него посока. След няколко компромата, ще стигне и до премиера. Не знам тези, които решиха да му вземат лотариите, дават ли си сметка с какво са се захванали. Предполагам, че след като е инвестирал 4-500 милиона в исторически артефакти, поне толкова е дал да си пази гърба. Освен компромати не се знае какво още ще извади.

3767

1

Име на профила

18.05 2020 в 20:44

Мисля, че съм го казвал и преди, ама на тоя пухчо само като му видиш наглата физиономия ти иде да му биеш един шамар. Престъпници!