Горанов не бил в конфликт на интереси, като живее безплатно в дома на кръстника си

OFFNews 01 март 2019 в 13:56 4721 2

Финансовият министър Владислав Горанов не е в конфликт на интереси, въпреки че живее безплатно в жилище на кръстника си Иван Сариев.

Това е установила проверката на антикорупционната комисия, става ясно от решение на страницата на КПКОНПИ.

Горанов е плащал всички сметки за апартамента от 180 кв. м. в столичния квартал "Изток". Освен това министърът и кръстникът му не се водят свързани лица по смисъла на закона. 

Няма данни и Горанов да е ползвал луксозна вила във вилната зона на Самоков Ярема, какъвто сигнал е подаден, установила е още КПКОНПИ. 

Проверката започна в края на миналата година по сигнал и по медийни публикации за собствеността и наемните отношения за жилището, в което живее министърът на финансите, както и посещенията му в луксозна вила.

Според комисията липсва частен интерес, който би могъл да повлияе върху безпристрастното и обективно изпълнение на правомощията по служба от страна на Владислав Горанов. В мотивите пише и, че при проверката е установена липса на който и да е елемент от понятието "конфликт на интереси".

Фирмите на Сариев не са печелили обществени поръчки и няма данни Горанов да е упражнявал някакви действия по служба във връзка с частните дружества.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

01.03 2019 в 16:04

10 декември 2012...
" Минчо Спасов вика, че прокуратурата е отказала да образува дело по случая „Мишо Бирата”, за който той я сезира лятоска. Основният аргумент на СГП бил, че туй, дето премиерът признал, че е казал въпросните думи, "изразява самокритичност към определено поведение", а това не е "доказателство по смисъла на НПК". Егати двусмисления НПК…
Ех, Брюкселе, Брюкселе… Ако знаеш какви лайна са в българската съдебна система, ката ден ще пишеш доклади… Не че като пишеш, голям келепир, де…"

Да ви е познато?
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки