Горан Благоев: Да премахнем бедността и да спрем демографската криза

Ангел Марковски Последна промяна на 20 октомври 2021 в 12:53 563 0

Българската нация е основният ми приоритет, в момента има твърде много проблеми за решаване – и здравеопазване, и енергетика. Това заяви в „Тази сутрин“ по bTV Горан Благоев, кандидат за президент от Коалиция „Национално обединение на десницата“, в която влизат Републиканци за България и КОД.

Според Благоев държавният глава трябва да задава дневния ред в обществото, да има куража да бъде лидер и да взима точни решения. „Един президент трябва да излезе и да говори от името на потърпевшите и да настоява пред отговорните институции – парламент и Министерски съвет да взимат най-точните решения“, допълни Горан Благоев.
Кандидатът за президент заяви, че основната му цел е да премахне бедността.

Горан Благоев обясни, че кандидатурата му е издигната от структурите на Коалиция „Национално обединение на десницата“ след вътрешни обсъждания. Д-р Ивелина Георгиева е кандидатът за вицепрезидент на обединението. „Запознахме се 2-3 седмици преди официалното ни номиниране. Сработваме се много добре, това може да се види от интервютата и участията ни“, добави кандидатът за държавен глава.

Благоев сподели, че решил да замени журналистиката с политиката, защото все по-малко вижда смисъл в това, което прави. „В България свеждаме журналистиката до слугинаж, казвам го с голяма болка. Искам да работя за промяна на медийния климат в България“, допълни той.

Кандидатът за президент заяви, че основната му цел е да премахне бедността.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови