Голямата цел е да излезем от кръга на бедността

Румъния има два пъти повече догонване спрямо средния европейски доход в сравнение с България, коментира Мартин Димитров

OFFNews 12 април 2021 в 10:31 4344 0

Мартин Димитров

„Проблемът у нас е, че се избира кабинет с много общи програми, в които не можеш да разбереш какво точно ти предлагат”, коментира избраният за депутат от "Демократична България" Мартин Димитров в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия.

Според него нови избори не са изключени, но първо ще бъде изпълнена конституционната процедура.

Мартин Димитров посочи, че основната тема е бедността, създадена от омагьосания кръг на ГЕРБ и БСП. А голямата цел е да бъда да излезем от този кръг. "Ако не го направим – нещата ще продължават по старому. Не изключвам като вариант и следващи избори, нека да се пробва да се състави някакво разумно правителство”, каза още той.

По думите на Мартин Димитров има реформи, които не могат да бъдат повече отлагани. „ГЕРБ казват колко хубаво управляват, но това не е вярно. Чехия изпревари Испания като БВП на глава от населението. Румъния застига Португалия. Румъния има два пъти повече догонване спрямо средния европейски доход спрямо България, а помните, че бяхме заедно, защото едва ли не ни забавяли, а сега ни изпревариха двойно”, коментира той. Според него абсолютна измама е да се обяснява как нещата се развивали много добре до момента и едва ли не трябва да се продължи по старому.

„България е последна по доходи в Европейския съюз и ако не променим драматично нещата, те ще си останат такива. Съдебната реформа и изборната реформа са част от тези промени”, категоричен бе той.

Резултатът от изборите е такъв, какъвто е, защото е имало ниска избирателна активност, смята Димитров. „Ако имаше дистанционно гласуване и 2 млн. българи в чужбина участват в този процес, резултатите щяха да бъдат съвсем различни”, заяви той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови