Голяма част от полицаите остават без бронежилетки

OFFNews 04 септември 2016 в 18:14 7087 4

Голяма част от полицаите остават без бронежилетки

Снимка БГНЕС, архив

2900 броя противокуршумни жилетки трябва да бъдат бракувани, тъй като са с изтекъл срок на годност. Данните изнесе вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова, цитирана от БГНЕС.

От думите й става ясно, че голяма част от униформените служители на МВР, които изпълняват служебните си задължения, могат да останат без предпазни средства, тъй като към юли месец 2016 г. МВР разполага с 2377 годни за употреба противокуршумни жилетки. През периода 2012-2016 г. са закупени 1248 бронежилетки, пише още Бъчварова. Рециклирани са 1129 броя. “За по-голямата част от полицейските служители, назначени в наряди по линия на патрулно-постова дейност и контрол на пътното движение, изпълняващи дейности по противодействието на престъпността и опазването на обществения ред, са осигурени годни бронежилетки”, посочва още вътрешният министър, но не уточнява за каква част от служителите на МВР липсват бронежилетки.

За 2017 г. са планирани средства за доставка на 471 броя нови противокуршумни жилетки. След прецизиране на финансовите възможности ще се планират и средства за рециклиране на част от бронежилетките с изтичащ срок на годност през 2017 г., отбелязва в заключение МВР-министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!