Главният секретар на президента иска извинение от депутата на ГЕРБ Лъчезар Иванов

OFFNews 12 ноември 2020 в 15:55 5370 1

В отворено писмо до парламента главният секретар на президента Димитър Стоянов призова депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов да представи доказателства за твърденията си от парламентарната трибуна на 11 ноември 2020 г., че г-н Стоянов „десет дни е обикалял и пръскал зарази по учения“.

Димитър Стоянов настоява при непредставяне на такива доказателства за публично извинение от страна на депутата Иванов за изречената неистина.

В писмото си Димитър Стоянов напомня, че е в отпуск от Администрацията на президента от 26 октомври, а от 29 октомври спазва предписаната му изолация и няма публични изяви и контакти.

Главният секретар на президента подчертава, че изричането на неверни твърдения от парламентарната трибуна за извличане на политическа изгода не е прецедент, но е крайно непочтено към гражданите. Манипулациите, разпространявани от депутати, рушат и последните остатъци от доверие в 44-то Народно събрание, чийто авторитет е и без това вече тежко компрометиран от качеството на неговата работа, пише още в отвореното писмо на Димитър Стоянов.

По думите на главния секретар придържането към фактите и извинението за допуснати грешки са първата задължителна стъпка за промяна на общественото мнение към парламента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови