Главчев пита парламента кой да ходи на срещата на НАТО

OFFNews 05 юни 2024 в 20:10 1111 3

Снимка БГНЕС

Служебният премиер Димитър Главчев ще поиска от парламента да реши дали той или президентът Румен Радев да отиде на срещата на върха на НАТО във Вашингтон. Тя е планирана за 9 – 11 юли.

"Ако няма редовно правителство и аз трябва да взимам това решение, ще се обърна към парламента, за да бъде представителството ни максимално легитимно", уточни той.

По правило и президентът, и премиерът получават покани за срещата на върха. Крайната дума кой ще отиде има кабинетът. Преди дни държавният глава Румен Радев заговори за това колко е легитимен този Министерски съвет, за да вземе подобно решение.

Той коментира още, че предстоящата среща на върха на НАТО е екзистенциална и че на нея се взема решение "за войната и мира". На ключовата среща ще се обсъждат мерки, свързани с войната на Русия срещу Украйна. 

"Участието на НАТО във войната в Украйна на всички нива е публична тайна, която все повече става явна. Това участие се задълбочава и крие риск от безконтролна ескалация и от ядрен Армагедон", заяви държавният глава.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1005

    3

    Зла свекърва

    07.06 2024 в 06:08

    Направо се учудих, че не е питал ДАНС. Той за всичко там пита. Може и Вучич да пита, да има повече работни варианти в джоба.

    -2474

    2

    Владè

    05.06 2024 в 20:32

    Този защо има мимика сякаш постоянно се напъва по нужда? Или напоследък е заслил кюфтетата?

    1273

    1

    Johnny B Goode

    05.06 2024 в 20:18

    Абе и от двама ви полза никаква на тази среща...