Глас Народен се разведе с Реформаторския блок

OFFNews 16 март 2018 в 11:29 8991 3

Светльо Витков и Петър Москов при подписването на коалиционното споразумение

Партията на Светльо Витков "Глас народен" официално прекрати отношенията си с коалиционните си партньори от Реформаторския блок. Преди дни членството си в РБ замразиха от Движение "България на гражданите" на Меглена Кунева. От ГН публикуваха и писмо, в което обясняват накратко своите причини.

В писмото си Глас народен казват, че десните партии на предишните парламентарни избори са излезли на война срещу самите себе си и са оставили ГЕРБ, БСП, ДПС, ОП и Воля да произведат "най-големия законодателен брак в политическата история на България".

"В момента, традиционната десница продължава своя разпад, като десните партии търсят партньори, без значение от мястото им в политическото пространство, чрез които да се бори за влизане в Парламента", пишат в позицията си от Глас Народен.

"Не виждаме смисъл да се продължава легитимирането на политически разпад на традиционната десница", пишат още.

В писмото си те заявяват, че оттук на сетне Глас народен продължава самостоятелно и партията остава отворена към всички десни партии, организации и граждани за диалог, общи политики и инициативи.

Цялата декларация: 

През месец февруари 2017 г. ПП Глас Народен подписа коалиционно споразумение с Реформаторски блок, с ясната идея, че единствения път за запазване на дясното, е обединение.

В последвалата предизборна кампания за 44-то НС разцепените на три и самоопределили се за десни коалиции воюваха сами със себе си като оставиха на изборното поле близо 300 хиляди души без представителство в българския парламент. От това спечелиха ГЕРБ, БСП, ДПС, ОП, та дори и ВОЛЯ на Марешки, които произвеждат най-големия законодателен брак в политическата история на България.

В последните месеци инициирахме дебати и срещи за обединение на десните партии, като ясно заявихме, че ПП Глас Народен няма претенции да си приписва водеща роля в този процес, но обединението е задължително, за да има дясната опозиция алтернатива на сегашното управление.

В момента, традиционната десница продължава своя разпад, като десните партии търсят партньори, без значение от мястото им в политическото пространство, чрез които да се бори за влизане в Парламента.

Замразяването на членството на ДБГ в РБ е ясен знак за разединени позиции и непреодолими различия на партиите в Реформаторския блок.

ПП Глас Народен не вижда смисъл да продължава да легитимира политическия разпад на традиционната десница, като следва позиции и действия, в чиито смисъл не сме убедени и които задълбочават разединението.

С настоящото писмо заявяваме, че ПП Глас Народен продължава самостоятелно като остава отворена към всички десни партии, организации и граждани за диалог, общи политики и инициативи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7551

3

reKontra

17.03 2018 в 01:42

Витков е подобие на Бойко Борисов,толкова е прост! Вярва си,че простотията е нещо супер и вървежно. Един фйтон хора е неговата партия.Жалък проект,точно като него самят. Неосъзнат хомоп@аст.