Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

"Глас народен" и "Зелените" се явяват заедно на изборите за президент

OFFNews 17 септември 2016 в 14:59 7645 2

Днес между ПП „Зелените“ и ПП „Глас народен“ беше подписан Меморандум за съвместно явяване на предстоящите президентски избори.

В него двете партии заявяват, че в условията на все по-голямо срастване на мафия и държава и налага ще фасадна демокрация, в която основни политически сили дори не си правят труда да започнат кампания и да се обявят за ясни и конкретни цели, важна стъпка за всички малки формации е обединението около основополагащи и ненарушими принципи.

Тези принципи се основават на зелените и устойчиви политики. Основни моменти са прозрачност на институциите, опазване на околната среда чрез мораториум върху новото строителство в националните паркове и създаването на Природен парк „Българско Черноморие“, граждански контрол и участие, лустрация на бившите кадри на ДС и дълбоки реформи в съдебната система. По някои от каузите общинските съветници на Зелените и Глас народен вече успешно работят съвместно в Столичния общински съвет на местно ниво.

Двете партии изразяват готовността си да се борят за тези принципи с конкретни инструменти в рамките на президентските пълномощия и са отворени за подкрепата от страна на други партии, НПО, граждани и граждански групи, които ги припознават и споделят.

Кандидатите на двете партии за президент и вицепрезидент ще бъдат определени и обявени идната седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!