Гешев: Само загряваме. Очаквайте продължение! (видео)

"Г-н Божков е може би най-богатият българин. Г-н Божков е може би един от най-опасните българи в историята след 1989 г."

OFFNews Последна промяна на 04 февруари 2020 в 22:52 5681 3

Само загряваме. Мисля, че съм ясен. Това е само началото, очаквайте продължение! - заяви пред БНТ главният прокурор Иван Гешев. Така той отговори на въпроса дали прокуратурата ще спре до Васил Божков или предстоят нови акции срещу заподозрени за корупция.

Прокуратурата си е свършила работата, сега „топката“ е в българския съд. Прокуратурата ще защитава обвинителната теза, прокуратурата е направила всичко, което не е правено в продължение на 30-години, прокуратурата смята да продължи, каза Гешев.

"Божков е може би един от най-опасните българи"

Главният прокурор съобщи, че предстои проверка на произхода на античните предмети, включени в колекцията на обвиняемия Васил Божков:

"Тези съкровища са откраднати и изкопани от българската земя. Имаме данни, че немалка част от тях са закупени от иманяри, изнесени са нелегално, "изпрани" са през аукциони, за да попаднат в тази колекция. Имаме данни, че част от тази колекция има незаконен произход."

Това е поредната хибридна атака, фалшива новина, насочена срещу действията на прокуратурата - че се изземват в чували и не се съхраняват тези части от българската история.  Смешно е да се твърди, че само един-единствен човек на само едно-единствено място може да ги съхранява в България. Много хора, които излязоха да защитават тази теза, се покриват в идеен аспект с интересите на подсъдимия Прокопиев, на подсъдимия Цветан Василев, на маргиналните организации и НПО-та около тях, включително и медии. Просто им съвпада интересът, коментира Гешев.

Г-н Божков разполага с много пари. Г-н Божков е може би най-богатият българин. Г-н Божков е може би един от най-опасните българи в историята след 1989 г. - каза главният прокурор.

Гешев и Радев

Иван Гешев твърди, че не е проследил последното изявление на президента.

„Главният прокурор няма лични врагове, прокуратурата няма лични врагове, единствената война, която води прокуратурата, е войната с престъпността, с хората, които нарушават закона, с всеки, който не спазва закона, независимо на каква висша държавна длъжност се намира, независимо дали е социално слаб, или е криминален авторитет от прехода и милиардер“, заяви Гешев. 

Той е категоричен, че "прокуратурата не се занимава с политически въпроси."

Главният прокурор даде интервюто си от Брюксел, където провежда срещи в Европейския парламент.

В него той отбеляза още, че е привърженик на разширението на правомощията на Европейската прокуратура, но уточни, че това е въпрос на политическо решение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13409

3

мнение от IP

05.02 2020 в 08:16

Човекът очевидно не е добре...Това го прави наистина опасен. Но, ако всички си мълчим, защото нас няма как да арестува, никой не знае докъде може да стигне. А лошото е, че съдът ще се произнесе след години по всички дела. До тогава филмово студио "Гешев" ще е направило достатъчно поразии и не става дума за това дали Божков и т.н. ще чакат в ареста или в Дубай съдебното решение. Става дума за нас и за това в каква държава живеем.

3426

2

zuljin

05.02 2020 в 00:37

А ние още не сме ви започнали МИЛИЦИОНЕРСКИ нещастнико!

2384

1

Бабатунде

05.02 2020 в 00:02

Ако г-н Гешев опандизи г-н Божков, няма да се промени нищо. НО ако г-н Гешев продължи с г-н Доган, г-н Пеевски и г-н Борисов, тогава нацията ще повярва ! Докато един от тримата горе не бъде подведен под такава акция, под каквато е и Божков ... всичко е просто бухалки и тикви ! :)