Гешев няма да присъства на обсъждането на доклада му в правната комисия

Елена Николова 25 август 2021 в 12:07 1425 1

Снимка Ружа Райчева/OFFNews

Правната комисия ще разгледа доклада на Бюрото по защита днес, обяви председателят на комисията Андрей Михайлов в кулоарите на НС.

Миналата седмица главният прокурор изпрати до парламента доклад за дейността на бюрото за защита на свидетели за периода 01.01.2020 г.-30.06.2021 г.

На днешното заседанието на Комисията по правни въпроси е поканен и самият Гешев. Доколкото ни е известно, ще дойде негов заместник, така че ще има диалог по темата, каза Михайлов.

Той заяви, че не може да коментира решението на Гешев да не се яви на заседанието и посочи, че е напълно законно главният прокурор да посочи свои заместници, които да присъстват вместо него.

Освен доклада на Бюрото по защита, на днешното заседание ще бъде разгледан и законопроект за изменение и допълнение на Закона за лицата, застрашени във връзка с наказателното производство.

На редовно и извънредно заседание на комисията следващата седмица ще бъдат обсъдени и останалите законопроекти, депозирани в НС - законопроект за допълнение на Гражданския процесуален кодекс и законопроект за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт, включително и закриването на специализирания съд и прокуратура.

"Преди да бъдат внесени в пленарна зала, те трябва да минат през комисията по конституционни и правни въпроси, тогава те ще бъдат внесени за разглеждане зала", добави Михайлов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

25.08 2021 в 13:21

Гешев не може да е писал доклад, така че защо да присъства на обсъждането?
Едва ли ще разбере нещо.
Длъжността главен прокурор е толкова ненужна, колкото и този, който я заема!
 
X

Подкастът на OFFNews