Герджиков: Сделка с ГЕРБ няма

Професорът е за развитие на ядрената енергетика, но на площадката на АЕЦ Козлодуй, а не в Белене

OFFNews 10 октомври 2021 в 15:41 2245 6

"Бях издигнат от инициативен комитет. Аз се колебаех. Появи се моят приятел Красимир Вълчев и каза, че може да говори с партия ГЕРБ за евентуална моя подкрепа. Аз бях доста склонен да се кандидатирам вече, когато чух това, то ми даде известен кураж. Ако това е упрек, не разбирам защо. Другите двама основни кандидати са постъпили по същия начин. Очевидно е, че те са подкрепени от партии, с които са говорили и докато са обмисляли кандидатурата си. Партия ГЕРБ сигурно е допуснала много грешки, но очевидно има и много успехи. Иначе нямаше да ги избираме в продължение на 12 години. Те продължават да бъдат най-голямата българска партия".

Това сподели пред БНР проф. Анастас Герджиков, кандидат за президент, издигнат от Инициативен комитет, подкрепен от ГЕРБ и БЗНС.

"Сделка с ГЕРБ няма. Разбрах, че те нямат условия... Искам да бъда кандидатът на всички българи. Ще бъда еднакво справедлив към всички", каза Герджиков в предаването "Неделя 150".

Той допълни:

"Идеята за върховенство на правото е сред основните, които отстоявам. Съдебната реформа е инструментът за постигането... Трябва да се научим, че има правила и трябва да ги спазваме".

Проф. Анастас Герджиков смята, че ядрената енергетика е сравнително евтина и безопасна и тя може да замести опасните за околната среда производства.

"Твърде скъпо е да я развиваме в Белене. Трябва да се използват реакторите в АЕЦ "Козлодуй", каза той.

По темата за Република Северна Македония и пътя ѝ към Европейския съюз той подчерта, че България трябва да следва вече започнатата политика.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1867

5

qwertyuiop

11.10 2021 в 08:02

Е колкото и някои хора да недоумяваме, други хора пък ще си гласуват за него, даже и до балотаж може да го добутат. Жалка история.
 
X

Елена, която върна наградата