Герджиков оставил назначенията на посланици за следващото правителство

OFFNews 11 април 2017 в 14:44 3383 1

Герджиков оставил назначенията на посланици за следващото правителство

Служебният кабинет ще остави назначението на нови посланици на новото правителство. От пресслужбата на Министерски съвет съобщиха за OFFNews, че темата за новите посланици не е обсъждана в рамките на служебното правителство и тази задача ще бъде оставена на следващия редовен кабинет. 

По-рано в медиите се появи информация, че в президентството са обсъждани имената на няколко нови посланици. Процедурата изисква имената да бъдат съгласувани с администрацията на "Дондуков 2" преди правителството да направи предложение за назначаването на дипломатите. 

Сред спряганите имена са това на Атанас Кръстин - секретар на Радев по външната политика, Любомир Иванов, бивш постоянен представител на България в НАТО, Ирина Бокова, Красимир Тулечки, бивш посланик в Анкара, Ганчо Ганев - посланик в Женева по времето на Сергей Станишев, Александър Орбецов - бивш директор на дирекция във Външно министерство, освободен в първото правителство на ГЕРБ от министър Николай Младенов и Ради Найденов - министър на външните работи в служебното правителство на Огнян Гержиков. 

Президентът Румен Радев свиква Народното събрание на 19 април. Преди да даде мандат на за съставяне на правителство, той трябва да проведе консултации с парламентарно представените партии, след което да връчи мандат на най-голямата партия в парламента. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16009

1

Nik68

11.04 2017 в 15:24

Нищо не е оставил. Наредили са му да не се занимава по темата, за да няма приказки. Тихичко ще ги одобри бб за да няма търкане с президента, на полза роду, и защото бъдещето на страната го изисква, за една единна позиция, която бъдещото председателство изисква. Нещо такова мъгляво ще измислят.