Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ГЕРБ: Всяко решение на парламента е спорно

Елица Мартинова 15 януари 2014 в 10:38 1933 1

Цецка Цачева
Цецка Цачева

"Труден е пътят напред, когато е ясно, че тези, които са ни избрали, не желаят да продължаваме да работим за тях в този състав. Всяко гласуване се превръща в рубеж за управлението. Всяко решение е надиграване със случайността и остава спорно, защото не отговаря на волята на общесвеното мнозинство."

Такава позиция изрази в декларация от името на парламентарната си група зам.-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева.

Хората на Борисов са убедени, че единствената управленска рамка на днешната власт са металните заграждения. Според опозицията последните месеци са пример за това какъв не трябва да бъде парламентаризмът.

"Изходът от сградата-символ на демократичната държавност се оказва още по-труден и изглеждащ недостойно за всеки един депутат. Охраняваното извеждане на депутати от сградата на НС ни подсказва начина, по който този парламент, рано или късно, ще напусне историята. Каквото и да сме свършили, колкото и да сме работили, то губи своя смисъл при липса на обществено доверие и уважение към нас и парламентарната институция", посочи Цачева.

От ГЕРБ очертаха приоритеите, за които ще работят през новия политически сезон: законодателство, което да развива трудовия пазар; подобряване на образованието; създаване на ново по-добро здравно законодателство.

От опозицията за пореден път призваха управляващите да подадат оставка, защото според ГЕРБ това е единствената достойна постъпка за депутатите. Парламентарната група на Бойко Борисов настоява още Народното събрание да осъди поведението на лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!