ГЕРБ внасят вот на недоверие към правителството

Ружа Райчева 14 юни 2022 в 19:18 3841 6

Снимка Стопкадър Фейсбук

Утре внасяме вот на недоверие към правителството. На кого ще разчитаме – вярваме, че в това Народно събрание има хора, които ще заемат страната на народа. Ще поканим на консултации всички парламентарни групи, като започнем от най-малката парламентарна група.

Това обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова по време на извънреден брифинг в централата на партията.

"Ще водим разговори в българския парламент. Не в мола, не в лаборатории, не в апартаменти. Ще търсим стабилност и отговорност - всичко това минава през оставка", заяви тя.

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев каза, че на тази мъка трябва да се сложи край: "Мъка е за всички, най-голяма мъка е за министър-председателя - при посрещането на отговорностите му. Мъка е и за хората, това е най-големият проблем. Така или иначе, тази глава в българската история, която е посветена на това правителство, е позорна. Чрез този вот на недоверие ние се опитваме да помогнем - на тази мъка да се сложи край." По думите му резултатът ще бъде мерило за персоналната съвест на всеки депутат.

Бившият енергиен министър Делян Добрев обяви, че съсипващата инфлация в България не се дължи на войната в Украйна. Той подчерта, че инфлацията в Европа е наполовина.

„Част от инфлацията у нас може да се обясни, друга част е необяснима. Обяснимата част е некадърността на това правителство. Има и необяснима инфлация – според мен единствено може да се обясни с лобизъм и копрупция. Дизелът нараства с 36% за три месеца. Обикновеният бензин скочи с 37%. Необяснимо е, защото цената на петрола е същата като през 2021 г. Единственото обяснение за тази необяснима инфлация може да бъде лобизмът. Това правителство трябва да си подаде оставката", заяви той.

Бившият социален министър Деница Сачева твърди, че инфлацията вече е "изяла" 15 милиарда лева от спестяванията на българите. "Линията на бедност в края на 2021 г. беше 504 лева, а сега - с повишаващите се цени - вече гони 550 лева. Виждате: дори с предложената актуализация все още няма да могат да постигнат своето обещание да няма нито един пенсионер под линията на бедност. С тези темпове вероятно ще трябва да актуализират бюджета през три месеца", каза Сачева.

Депутатът Тома Биков е на мнение, че вотът на недоверие е най-силното политическо действие, която една опозиция може да предприеме:

"Нашият вот на недоверие цели да спаси българската политическа система от разпад. Нашата цел е да помогнем на "Демократична България" и БСП да излязат от тази неловка ситуация, в която се намират и която е напът да ги приключи като политически субекти. Вотът на недоверие е начин да се стабилизира политическата система."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1730

6

Ivan

16.06 2022 в 19:25

Айдук до айдука и простак до простака, мила моя майньоло
Пасмината, която трябва да е в ГСУ държи речи от трибуната на поредния цирк!?! Г-н Рашков и г-н Янев ги бяха подпукали, но дойдоха възпитани хора, които отложиха възмездието. Сега гледаме резултата!!! Трябваше с тоягата, на босо и 100 на айдук!

1767

5

fiki

14.06 2022 в 20:06

довчера не искаха да свалят нищо, ама май леко се стреснаха накъде отиват нещата, долу мафията и нацистите

11720

4

alenaa

14.06 2022 в 19:59

До Нубиец ,явява се точно такава каквато я описваш. Благодарение на нейното плющене, с начало Русе, достигна до тук.

1730

2

Ivan

14.06 2022 в 19:46

Илиян Василев: Заповедта за сваляне на правителството е дадена в Москва

Прочетете поста и вижте, какво "удивително" съвпадение с предсказаното наблюдаваме в поведението на краливата сган ГЕРБ!!! А и те, както БСП си искат хартиената бюлетина!?! Невероятни съвпадения!

1855

1

Чосър

14.06 2022 в 19:37

Няма такива безсрамници.. а дори и да има, ние помним какви ги свършиха тези..