ГЕРБ внася сигнал до Цацаров срещу червения кмет на Провадия

OFFNews 15 март 2018 в 12:28 5564 2

ГЕРБ ще внесе сигнал до прокуратурата срещу кмета на Провадия Филчо Филев, който е от БСП. Новината съобщи в парламента бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров. Сигналът е за "безобразното управление на Филев.

„Когато човек се запознае с доклада на Държавната агенция за финансова инспекция от 2016 година по отношение на меко казано безобразното управление на кмета от БСП Филчо Филев единственото, което го обхваща е ярост. Тя бива заменена от липса на справедливост, която в 34-те общини на БСП е видима“, каза Тодоров.

„Това е моделът, който БСП налага. Някои биха го нарекли феодализация на българските общини. Няма да възроптаем срещу тази формулировка“, посочи екс депутатът.

„Във втория доклад на агенцията има изключително скандални заключения. 7 индикатори за измами са засечени от финансовите ревизори в общината. Използва се схема за източване на пари с документи с невярно съдържание. Това не го измисляме ние, не го генерират създатели на опорни точки в партийна централа- казано е от финансовите ревизори“, заяви Тодоров. 

„Забележете нахалството на модела „Филчогейт“ - наложени са административни наказания. И десетте, които кметът обжалва, са признати за валидни. Вторият доклад регистрира нарастваща степен на феодално поведение. Този човек от БСП буквално демонстративно зашлевява шамар на жителите на Провадия“, поясни Антон Тодоров. „Ние не търсим данните, те ни откриват. Хората идват при нас и няма как да не реагираме“, коментира той. „В опис сметките има фалшиви имена, има хора и данни, които не фигурират в регистрите на ГРАО-това е чутовен скандал“, изтъкна Антон Тодоров. „Това не е последната такава пресконференция. 34 кмета-34 "гейта" от кметовете на БСП“, каза още той.

Социалистите отговориха още в парламента. „Тъй като няма как да бъде атакувана опозицията, а грешките на управляващите са ден след ден, се вади случай от 2016 г. Да оставим институциите да си свършат работата. Ако кметът на Провадия наистина е виновен, ще се понесе последствията. Това може да го каже не компрометираният Антон Тодоров, а институциите“, заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев. 

„Власт се клати от скандали, а всички скандали в държавата са провокирани от ГЕРБ. Това, че те не могат да начертаят пътя, по който да изкарат страната от тази икономическа, социална и духовна криза, в която се намираме, е техен проблем. Ние сме за предсрочни избори, защото виждаме, че те не могат да се справят“, каза още зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ .

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови