ГЕРБ вече няма да подкрепи Асен Василев за финансов министър, заяви Деница Сачева

OFFNews 20 март 2024 в 18:18 3178 8

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Деница Сачева

Вече никой от ГЕРБ няма да подкрепи Асен Василев за финансов министър, той така или иначе си направи отвод, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева в предаването "Лице в лице" по бТВ. 

"България не може да има финансов министър като Асен Василев. Той самият си подаде отвод, че не желае да бъде финансов министър. Всички от ГЕРБ ще постъпят като Делян Добрев и никой няма да подкрепи Асен Василев като финансов министър. Учудена съм от начина, по който може един човек да лъже, без да му мигне окото (визира Асен Василев - б.р.). Сега разбрах обаче какъв е истинският смисъл на този израз", поясни тя.

Деница Сачева уточни, че в началото преговорите са били конструктивни, като са говорили с партньорите си от ПП-ДБ по различни теми.

"Още в началото казахме, че личността на Асен Василев е силно противоречива, както и че имаме изключителни резерви към него“, каза тя.

Депутатът от ГЕРБ-СДС обаче призна, че има три островни приоритета, които са ги обединили с ПП-ДБ и това са Шенген, еврозоната и съдебната реформа. Ето защо преговарящите от ГЕРБ-СДС са решили да приемат все пак тримата спорни министри – на финансите, на МВР и на правосъдието.

"Споразумението в обем от 14 страници беше почти готово и това призна дори самият Кирил Петков. Имаше само три неща, по които спорим. Не се разбрахме на конкретни срокове по отношение на службите, по конкретен текст в Закона за съдебната власт, както и по текст свързан с отпадането на следствената тайна", каза още Сачева.

Според нея от ГЕРБ-СДС не са отхвърлили нищо, което е предложено от ПП-ДБ, а само са преговаряли за това, как трябва да изглеждат съответните текстове. Тя призна също така, че не е имало проблеми със състава на Министерски съвет, освен в частта за министър на електронното управление.

"Никога не съм водила разговори за поста на социалния министър Иванка Шалапатова. Аз не преговарям за постове, на коит овече съм била", заяви още депутатът от ГЕРБ-СДС.

"Тези 11 души, които са си подали самоотводи, те са министри в момента. Те са хора, които бяха представени като експерти. Съгласно декларацията те са поели ангажимент да са министри 18 месеца и те трябва да носят своята отговорност", подчерта Сачева.

Тя разказа още, че по време на преговорите всички са били без мобилни телефони, но си е водила записки. Според нея всички имена, които Мария Габриел изчете при президента Румен Радев са били предварително договорени.

"Колегите от ПП непрекъснато сменяха своето мнение за какво ли не. Например Жечко Станков беше договорен, но след като беше приет няколко часа по-късно беше взето решение начело на БЕБХ да застане Румен Радев", посочи още Сачева.

Жечо Станков е предложението на ГЕРБ-СДС за министър на енергетиката. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2744

8

AAA

20.03 2024 в 22:39

Тая от коя свинеферма са я изпуснали. Тъжно, вече и свинете ни правят на маймуни.

2159

7

Kilca

20.03 2024 в 21:20

А кое е трябвало да забравят от преговорите в началото-еврозоната, правосъдието или шенген? А? А, г-жо Сачева?! Или и трите?
Мутри долни!…

1000

6

Win

20.03 2024 в 19:31

Герб не искат влизане в Еврозоната.Никога не са го искали.Жалко че много хора харесват подобни псевдо политици и държавници

500

5

781000

20.03 2024 в 19:30

Ще ви сдобрят в посолството, ще се прегръщате, когато излезете оттам.

9347

4

Анализи

20.03 2024 в 19:21

Доста нагло изказване от гербавите мисирки. Хем лъжат, хем се обиждат.

-1395

3

Гьорче2

20.03 2024 в 19:18

СВИНЯ!

1000

2

ИАД

20.03 2024 в 19:11

Напориста крава. Тъй като преди години я изгониха от ДСБ поради некадърност, тя си намери пристан при бойко, който много не придиря, стига да му се отъркват лъстиво. До момента в който си избърсва ръцете и ги захвърля. Това обаче не значи че е голям мъжкар, а мъжка к------ва. Днес той се обърна към представителите на медиите -драги журналистки-, докато неотдавна ги наричаше -мисирки-.
Как се нарича такъв човек?

1915

1

Читателка

20.03 2024 в 18:37

Делянчо, мамин Делянчо, за смях стана на народа, чедо!! За плашило те използват!! Малко ти беше докато уредиш и последната семка от родата на топло местенце, добро дете беше, сега Страшничко си станал на народа!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!