ГЕРБ: Варна има двама министри, а не й отпуснаха нито лев

Елица Мартинова 05 декември 2013 в 11:30 3176 5

Протест пред Областната управа във Варна. Снимка: Булфото

Снимка Булфото

Протест пред Областната управа във Варна. Снимка: Булфото

 

Варненска област не получи от Бюджет 2014 нито един допълнителен лев за капиталови разходи, макар че в кабинета има двама министри от града - Анелия Клисарова и Данаил Папазов.

Това отбелязват от ГЕРБ в декларация във връзка с разискванията по бюджета за 2014 г., които в момента текат в Народното събрание.

"За Варненска област няма и стотинка повече, освен задължителните средства за делегираните от държавата дейности, въпреки че премиерът Пламен Орешарски и председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев влязоха в парламента като водачи на листи именно в морската столица. При двама министри от града – Анелия Клисарова и Данаил Папазов, бомбастичните 120 млн. лв., които бяха обещани за Варна, се оказаха спукан балон”, пишат бившите управляващи.

Депутатите на ГЕРБ, избрани от Варненска област, са възмутени, че в бюджета не са заложени никакви средства за новата Съдебна палата в Морската столица.

"Междувременно магистратите обслужват гражданите в заседателна зала под земята. Строената за работническо общежитие сграда има конструктивни дефекти, а дограмата е от 60-те години на миналия век", коментира по време на дискусиите в пленарна зала Емил Радев.

Отказът на управляващите да отпуснат допълнителни средства за града стана повод варненци да организират протест срещу правителството.

Той е предвиден за 18 ч. днес, а сборният пункт е пред сградата на Областна управа в града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови