ГЕРБ в аванс обяви подкрепата на ДПС за кабинета си. Карадайъ ги нарече лъжци

OFFNews 11 декември 2022 в 16:24 6501 2

Чолаков

Снимка БГНЕС

Радомир Чолаков

ГЕРБ побърза да се похвали, че ДПС ще подкрепи кабинетът, който утре номинираният за премиер неврохирург проф. Николай Габровски трябва да представи на президента. Което наложи спешната намеса на лидера на движението Мустафа Карадайъ, за да опровергае новината в аванс.

До конфуза се стигна след като депутатът Радомир Чолаков обяви следното пред БНТ: "Умни и успешни хора, на които трудно можеш да кажеш този не става. Нека да оставим нашите колеги специално от БСП и "Демократична България" да преценяват в следващите часове искат ли да постъпят отговорно или ще продължават да са заложници на "Продължаваме промяната", ДПС са казали, че ще подкрепят правителството на проф. Габровски".

"На всички онези, които си позволяват да говорят от името на ДПС, заявявам, че решението как Движението ще постъпи спрямо предложения от проф. Габровски кабинет, ще бъде взето от ръководния колективен орган на партията – Централното оперативно бюро. То заседава във вторник", написа Карадайъ във фейсбук. 

И допълва: "Всякакви мнения на партии и партийци до решението на ЦОБ на ДПС са откровени лъжи и манипулации с оглед собственото им оцеляване".

По-рано Чолаков обяви още, че не знае какво пише в папката на проф. Габровски, но е сигурен, че ще ги изненада приятно. По думите му ще бъдат предложени само експерти, които ще са с профила на проф. Николай Габровски.

Депутатът на Бойко Борисов обясни, че едно правителство не се избира с идеята да бъде свалено след 3 или 6 месеца и не трябва да се поставя времеви хоризонт.

"Проф. Габровски и съставът на кабинета, който той утре ще предложи, ще бъде най-доброто, което в момента България може да даде като управление. То или ще бъде подкрепено с този мандат, с първия най-добре, или, както Борисов каза, нека да бъде подкрепено с третия, но ще бъде същото, или ще отидем на избори и след изборите пак ще предложим същото. Ние ще очакваме правителството на проф. Габровски да бъде подкрепено с третия мандат", коментира Радомир Чолаков.

Според Радомир Чолаков парадоксът при плаващите мнозинства е, че могат да произвеждат само добри решения.

Мустафа Карадайъ пък напомни, че още при срещата на проф. Габровски с ДПС партията ясно и категорично е дала да се разбере - подкрепата й ще зависи от приоритетите на проектокабинета, от програмата, която той ще предложи и от персоналния състав.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-795

2

Дедо МразИ

11.12 2022 в 18:09

Да ги бяха нарекли Кирчовисти, хардварди, шарлатани, че да звучи по актуално и в крак с времето

4038

1

Moirae

11.12 2022 в 17:53

Герберите ДПС сънуват и бленуват да бъдат като тях.