ГЕРБ спечели в Баните, Изправи се.БГ победи управляващите на вота в село Славовица

OFFNews 08 март 2021 в 08:57 3865 0

Снимка Архив

Павлин Белчев от ГЕРБ е новият кмет на община Баните. Изправи се.БГ пък спечели балотажа в плевенското село Славовица, където Галя Игнатова победи кандидата на ГЕРБ Георги Георгиев. 

Павлин Белчев събра с близо 1000 гласа повече от кандидата на ДПС Ферад Емин. На поста градоначалник на Баните Павлин Белчев наследява починалия си баща – Милен Белчев. С победата в Баните, ГЕРБ спечели и в двете общини, където имаше частичен вот. Миналата неделя  над 50% от гласовете в община Мъглиж събра Душо Гавазов от ГЕРБ. Освен в Мъглиж, с успех на първи тур се поздравиха кандидатите на ГЕРБ и в селата Пудрия (община Криводол) и Слънчево (община Аксаково), припомнят от ГЕРБ. 

Браво на Галя Игнатова за спечеленото кметско място в село Славовица, каза във видеообръщение във Фейсбук председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова. Игнатова е получила 169 гласа, а кандидатът на ГЕРБ – 155 гласа. Три от гласовете на кандидата на „Изправи се.БГ" са били зачетени за невалидни. 

На първия тур Игнатова получи 121 гласа, а кандидатът на ГЕРБ бе на второ място с 92 гласа. Координаторът на „Изправи се.БГ" в Плевен Юлиян Ненчев заяви, че по време на изборния ден е имало редица несъстоятелни жалби от ГЕРБ, силен натиск върху избирателите и нерегламентирана комуникация между членовете на СИК и кандидата за кмет на ГЕРБ, съобщиха Изправисе.БГ. 

Новият кмет на с. Трояново, Община Камено, е Димитър Николов, издигнат от Инициативен комитет. Той печели изборите с 282 гласа. Вторият кандидат за кметския пост бе Галина Христова от ГЕРБ, за която са гласували 231 души. Избирателната активност е близо 50%, а право на вот са имали 1037 души. 

В село Стежарово, община Левски, в надпреварата участваха Диан Димитров и Пепа Костова. За кмет на кметството е избран Диан Димитров, кандидат на ПП БЗНС. За него са гласували 129 избиратели. Вторият участник в балотажа - Пепа Костова, кандидат на
Коалиция "БСП за България", има подкрепа от 99 гласа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови