ГЕРБ си развя знамето на Антарктида, редом до всички национални знамена

OFFNews 02 февруари 2017 в 16:21 13038 18

Сред българското общество се разпали дебат - правилно или не е да развееш знамето на партия, на която си член, само че не на партийна сбирка, а на място, където представляваш страната си и си изпратен там с държавни пари.

Става въпрос за партия ГЕРБ, за председателката на жени ГЕРБ Ирена Соколова, която по професия е психолог и психотерапевт и участва в 25-ата българската експедиция до Антарктида като не като политик, а като част от екипа на проф. Христо Пимпирев.

Там тя обаче развя знамето на ГЕРБ, заради което беше охулена от обществото и с нея, представители на нейната партия и знамето на ГЕРБ бяха направени десетки колажи в социалната мрежа. Очевидно, че обществото не приема това за правилно или поне го приема за иронично.

„За всички беше гордост да развеем знамето на ГЕРБ и знамето на Перник на нашата база в Антарктида, редом до националния ни флаг и флаговете на останалите държави, участващи в научните проучвания на остров Ливингстън и да си пожелаем успех на изборите", с това се похвали Соколова. Тя е там обаче не да печели избори, нито да говори за тях, а има задачата и възможността да проведе наблюдения, изследвания и тестове с антарктиците там.

Само 29 са страните, включително и България, които са постоянни членове на Антарктическия договор с право на глас при вземане на решения за управлението на Антарктида и те имат бази за извършване на научноизследователска дейност.

Колажът е взаимстван от социалната мрежа от Иван Червенков

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  14369

  18

  случайно прочетох

  03.02 2017 в 11:15

  Случва се човек да е прост, но когато го демонстрира е дразнещо.А когато демострацията е с народни пари е позорно.
  Само не разбрах защо и Баракова не е там, независима?

  77927

  16

  El Commandante

  03.02 2017 в 09:57

  Много добър ход, браво!
  Сега ако може, целото ръководство на ГЕРБ, начело с Баце да се закара там, той и без тва така се е оял че императорските пингвини ше го приемат за един от тех.

  29217

  14

  Лопе де Вега

  03.02 2017 в 08:18

  Гербарски примитиви. Вижте и доволната мутра. Щастието да покажеш, че по-прости от вас по цяла Антарктида няма. Да бе, и аз искам да видя пернишкото знаме. Мам......

  Поздрав!

  20699

  13

  Новак

  03.02 2017 в 06:28

  Ей, комундели с комундели! Но каката знае - сега ще повее байрака, но като спечелят изборите все ще се намери някое уютно местенце. Защо ли не си боядисат знамето червено? Поне да не се бъркат?

  20699

  12

  Новак

  03.02 2017 в 05:17

  #4, къде е подписката и коя е банковата сметка? Съгласен съм и чартърен полет да им поръчаме. И не само щабът на ГЕРБ да се премести - всичко що е Гербераст да се изнесе там. Да си асфалтират и санират на воля, да си веят байраци и да си пеят "Цъфнал Гербер".
  Явно комунистическите рефлекси много дълбоко са ни поразили та така бързо можем да приемаме сливане между Партия и държава, между партийна и национална принадлежност. А тази герберастка не изглежда толкова възрастна! И пак по стара комунистическа традиция - дали тази кака не се е наместила в експедицията по партийна линия та сега трябва да благодари на Партията -кърмилница и естествено на Него?

  23293

  10

  Стефан

  02.02 2017 в 20:44

  Да бе. И местните пингвини няма да я пребият че им мъти водата с герберастии?
   
  X

  Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите