ГЕРБ щели да се проветряват преди изборите догодина

OFFNews 07 юни 2020 в 15:28 4615 4

"Проветряване, повече нови лица, нови хора, които да мислят с главите си. Дето се вика, 10-15 години нямаше голямо значение дали са на отделните градове. Сега има вече много голямо значение, а и в тази нова политическа ситуация на популизъм буквално си трябват авторитети." 

С тези думи премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обясни пред икономисти от Центъра за дясна политика и пред журналисти как в ГЕРБ ще се готвят и явят на парламентарните избори през пролетта на 2021 г., съобщава БНР.

На дискусията премиерът бе заедно с финансовия министър Владислав Горанов, според когото част от съпротива срещу влизането на България в еврозоната е свързана с геополитиката: "Сега ти не може да разсъждаваш дали ще си купиш МиГ-29 или ще си купиш Ф-16. Те и двете машини летят. Натам ли си, нямаш избор вече, тоест процесът става необратим геополитически".

Той разкритикува висшето ни образозование с думите, че родителите у нас плащали десетки хиляди за университет в чужбина, защото алтернативата у нас била следната: "Просто излизаш осакатен, с четири години загубени".

Той не пропусна и темата за намаляването на данък добавена стойност (ДДС), чийто противник е, и прогнозира, че със стъпки, които "руинират" косвеното облагане, ще се стигне до момент, в който "ще се почеше някой премиер по главата, че няма какво да харчи". "Данъчната система трябва да е максимално проста, максимално справедлива, с максимално широка база, без изключения, без отстъпки", е мнението на финансовия министър.

По-рано днес премиерът коментира и думите на обвиняемия бизнесмен Васил Божков, че е пращал пиара на Министерски съвет Севделина Арнаудова всеки месец в офиса му и многозначително пита защо. Борисов отрича да я е пращал и твърди, че Божков напада пиарката му, защото я харесвал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

4

Човека

07.06 2020 в 20:39

Аха. Означава, че ще разтикат тия дето са се ояли достатъчно до сега, за да не се набиват на очи, и ще назначат нови. Тъкмо за усвояването на новата помощ от съюза.

3810

2

Пенчо бре

07.06 2020 в 16:12

Само да не съм наблизо, когато отварят прозорците за "проветряването". " Отровната смрад", беше казал един поет. Бррр!

3810

1

Пенчо бре

07.06 2020 в 16:05

"С тези думи премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обясни пред икономисти от Центъра за дясна политика и пред журналисти ..."

Ами ще им обяснява, като не разбират. Сега вече, като им е обяснено, харизановци ще го обяснят по телевизорите.

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки