ГЕРБ ще се съобразят с президента за преференциалния вот, но ще отхвърлят ветото му

OFFNews 25 февруари 2019 в 14:48 3731 3

ГЕРБ ще се съобразят с ветото на президента Радев само в частта му за преференциалния вот, стана ясно от днешната извънредна пресконференция в централата на партията.

Безспорно ветото на президента е политическо. Пак ще поканим в правна комисия колегите от институцията на президента, каза депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов.

Сега сме в хипотеза, с която се доближаваме до цялостно вето. И за да разграничим въпросите, по които бихме могли да постигнем подкрепа, внесохме законопроект миналия петък - главно в частта, която касае преференциите. Но според нас обхватът на ветото ще бъде по-широк. Затова смятаме, че дори и да го отхвърлим като цяло, имаме процедурата на внесен законопроект, който касае главно преференциите, заяви Кирилов.

Новият акцент, който чухме във ветото на президента, беше обжалваемостта на актовете в изборния процес. Очевидно президентът е бил заблуден, доверил се е на млади юристи от екипа на парламентарната група на БСП. Няма актове в изборния процес, които да не подлежат на обжалване, твърди председателят на правната комисия в парламента.

Президентът Радев говори за машинно гласуване. Никъде в Европа няма машинно гласуване, такова има във Венецуела. Позицията на Радев за машинното гласуване говори, че той иска да бъде следващият Мадуро, добави депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

Изказването на Радев е опит за осигуряване на авариен изход за ситуацията, в която се поставиха БСП с напускането на парламента. Така се създава и авариен вход за тяхното връщане. Предполагам, че до няколко часа БСП ще приемат предложението на президента и ще се върнат в парламента. И ще бъдем свидетели на happy end, заяви от своя страна депутатът Тома Биков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

3

aviatora

26.02 2019 в 09:27

Аут сте завинаги Герберски убици на България!!!

12329

2

Шопа

25.02 2019 в 15:41

Вие "Старите" "колеги" видяхте ли се какво сътворихте, или ви е бедна фантазията ?