Асен Василев отговорил на ГЕРБ: Шефът на НАП е продал фирмата си с 1,5 млн. лв. задължения

OFFNews 17 септември 2021 в 12:41 13112 3

Снимка Стопкадър

Христо Гаджев показва отговора от Асен Василев.

Шефът на НАП Румен Спецов е подписал ревизионния акт на фирмата си през март 2016 г., което означава, че е знаел, че е продал фирмата си със задължения. Това твърдят от ГЕРБ, като се позовават на официален отговор от бившия вече служебен министър на финансите Асен Василев, получен в последния работен ден на предишния кабинет.

„В продължение на три месеца чакахме отговор от Министерството на финансите за данъчната проверка на фирмата на шефа на НАП Румен Спецов. Отговор получихме едва в сряда от Асен Василев. В писмото до нас се посочва, буквално в едно изречение, че Спецов е получил и подписал ревизионния акт на фирмата си през март 2016 г.”, заяви Христо Гаджев от ГЕРБ на брифинг в централата на партията. 

„Това означава, че има голям проблем с морала на този човек, който продължава да бъде шеф на НАП. Въпросът е дали Румен Радев – с новото служебно правителство, ще продължава да държи г-н Спецов на поста, след като се знае, че е извършил данъчна измама. За нас това е недопустимо”, допълни Гаджев.

Според Александър Ненков бившият служебен министър Асен Василев съзнателно е прикривал факта, че Спецов е ощетил държавната хазна, като не е платил дължимите данъци.

„По време на клетвата на служебното правителство Румен Радев произнесе реч, в която си приписа несъществуващи успехи и приноси, за които на практика служебното правителство не е работило. Икономическите процеси са инерционни и няма как да се твърди, че именно благодарение на работата на служебното правителство и специално на Румен Спецов са се увеличили приходите в държавната хазна”, заяви Деница Сачева. Според нея, ако днес има увеличени приходи, то те се дължат най-вече на решенията, които е взел кабинетът на ГЕРБ.

„Работата на служебното правителство и на Румен Спецов може да бъде оценявана след края на последното тримесечие на тази година. Вместо да си приписват несъществуващи успехи, крайно време е президентът Радев да отговори на въпроса за 1,5 милиона лева и да каже докога ще прикрива Румен Спецов. Каква е ролята на Румен Спецов и защо той е толкова незаменим? Крайно време е г-н Спецов да бъде отстранен. А ако президентът Радев се притеснява шефът на НАП да не остане без работа, то със сигурност той може да бъде добър счетоводител на новия политически проект”, подчерта Сачева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1730

2

Ivan

17.09 2021 в 18:36

Кадрите на ГЕРБ , ръководили НАП: М.Мургина; Кр.Стефанов; Галка Димитрова. Само за Мургина е писано:кандалът, който наднича зад... оставката, отстраняването, уволнението, или както щете го наречете, на Мария Мургина от длъжността изпълнителен директор на Националната агенция по приходите, е, меко казано, ужасяващ. Тук вече не става дума просто за отстраняването на поредния висш държавен чиновник от яслата на властта заради съмнения за корупция. Дори само 10% от изнесената информация за източване на ДДС и за прикриването на тези престъпления да са верни, това ясно говори за пълната разруха на държавността, за заплаха на финансовата стабилност, а оттам - и за националната сигурност. Ами К.Стефанов, който покри Цветановите далавери с недвижимости и за награда стана депутат!?!? Ами скандалите около Глка Димитрова??? И тия са седнали да държат сметка?!?!