Quantcast

ГЕРБ сезира прокуратурата срещу военния министър

Ивайло Анев Последна промяна на 24 юни 2014 в 14:22 2654 1

ГЕРБ сезира прокуратурата срещу военния министър Ангел Найденов.

"ГЕРБ ще подаде два сигнала в прокуратурата срещу военния министър Ангел Найденов", това каза  народният представител от ГЕРБ Валентин Радев и бивш зам.-министър на отбраната.

От партията са силно притеснени от раздаването на пари на обществени организации от страна на Министерство на отбраната, от кадрови назначения на близки до БСП хора и не на последно място за конфликт на интереси на определени хора.

"Ние искахме повече пари за обраната. Ние искахме и се вглеждахме в добро управление на новото ръководство, подчерта Радев. Той обясни, че не е правилно да се правят увеличения на заплатите с над 50%, а за войската да няма никакво увеличение.

По думите му, има два подадени сигнала, като единият касае министъра на отбраната Ангел Найденов за раздавани пари на обществени организации, като на една от тези организации е дадена сумата от 3000 лв. Другият сигнал засяга конфликт на интереси за лицето Мариян Йовчев, каза още Валентин Радев.

"Общо с 837 лева са си увеличили заплатите на целия политически кабинет на Министерство на отбраната. А за войската нищо", съобщиха още от ГЕРБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.06 2014 в 15:36

К'ва войска,бе.Майтапите ли се.Броя на войниците е по-малък от бройката на командващите.Невероятно!!!!