ГЕРБ се покая за кмета на Хасково и обмислят оставката му

OFFNews 27 септември 2017 в 15:07 8173 1

Хасковският депутат от ГЕРБ Делян Добрев се покая за това, че е издигнал кандидатурата на кмета на Хасково Добри Беливанов, от когото местната организация на партията преди два дни се отрече.

Самокритиката на Добрев бе подкрепена и от втория човек в ГЕРБ. Цветан Цветанов днес обяви, че партията вече е оттеглила доверието си към хасковския градоначалник. И двамата днес обявиха, че още от първите си дни начело на общината Беливанов бил разочарование и не се справял с работата си. Признанието обаче идва цели две години след като кметът бе избран и не стана ясно защо от ГЕРБ досега са пазили в тайна кадровата си грешка. 

Драматичният развой в средите на бойкоборисовата партия идва след като Беливанов обвини Добрев, който е бивш министър и довереник на премиера, че кадрува безцеремонно в общината му.

По-рано днес Елена Йончева от БСП на практика потвърди твърденията на разжалвания кмет и в тв участие изброи дълъг списък от роднини и приятели на Добрев, които са назначени на ключови позиции в общината на южния град.

"Той изцяло се отклони от обещанията, които дадохме", каза Цветанов по повод оттеглянето на доверието на партията от кмета.

Делян Добрев пък бе впечатляващо самокритичен:

"Аз нося отговорността, моя е грешката, че преди две години номинирах Добри Беливанов".

Герберът заговори и за властови център, който не е бил в общината, намеквайки че кметът обслужва бизнес интереси.

Според Добрев заслугата на хасковският кмет била, че сменил светофара до театър "Иван Димов" за 60 000 лева, а устройството се прочуло като "златния светофар".

От забележките на двамата се разбра още, че в Хасково имало проблеми със снегопочистването, че кметът не заел адекватна позиция по проблема с урана в града и ходел на екскурзии с местен бизнесмен. Освен това общината била пасивна по европроекти.

"За искане на оставката на Беливанов ще водим разговар в централното ръководство на ГЕРБ. Не смятам, че трябва да го правим през медиите", каза още Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8010

1

Велко Сумов

28.09 2017 в 10:01

Големи моралисти излезнаха герберите...трогнах се :)