ГЕРБ: Промяна в кабинета е реанимация на мъртвец. Оставка!

OFFNews 28 май 2014 в 09:27 4694 12

Цвета Караянчева

Снимка БГНЕС, Архив

"Да се прави ремонт на кабинета е все едно да се прави изкуствено дишане на мъртвец -ефектът би бил същият."

Това заяви от пленарната трибуна днес депутатът на ГЕРБ Цвета Караянчева, изчитайки декларация от името на парламентарната група.

С това ГЕРБ направи официални слуховете за промени в правителството, които се родиха след слабото представяне на БСП на изборите.

Тя заяви, че изборите за Европейски парламент са били национален вот на недоверие към кабинета, защото партиите, подкрепящи правителството, не получиха обществено доверие.

"Днешното мнозинство стигна до властта с измамата "Костинброд", но преди три дни стана ясно коя е партията с най-високо доверие на българските граждани. Затова призоваваме премиера Орешарски да признае този вот и след като не подаде с достойнство своята оставка преди една година, да я подаде още днес с цялата отговорност, на която е способен", каза Караянчева.

От ГЕРБ призоваха "Атака" да покаже принципност и да прекрати подкрепата си за правителството. Сходен призив хората на Борисов отправиха и към ДПС.

"Една година България спря развитие и реформи, бяха пропилени шансовете за развитие на икономиката, това не може да продължава", отсече Караянчева и призова за оставка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!