ГЕРБ: Президентът вече говори като лидер на политически проект

ОFFNews 15 март 2018 в 12:41 5517 4

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов нападна държавния глава Румен Радев с намек, че подготвя политически проект. 

"Румен Радев е човек, който вече говори като заявка.... Говори повече като лидер на политически проект, а не като президент на България", каза Цветанов пред журналисти.

На въпрос дали има информация за нов политически проект, Цветанов отговори единствено: "За всички вече ясно". 

По думите на Цветанов в момента БСП и президента действат координирано и целят "политическа дестабилизация и криза, която да доведе до предсрочни парламентарни избори и съставяне на служебен кабинет". Ако се стигне до служебен кабинет, според Цветанов: "Това означава удовлетворяване на желанието на БСП да участва в управлението, както имаха кратката възможност да го направят по време на служебния кабинет на Румен Радев".

Цветанов каза още, че в момента БСП и президента изпадат в международна изолация. 

За разлика от президента, който беше остро разкритикуван от ГЕРБ, вицепрезидента Илияна Йотова получи поздравления. Според Цветанов има голяма разлика между нейните изказвания и тези на президента. "Йотова има съответният опит и знае как се прави голямата политика и превъзхожда с класи поведението на президента", заяви зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов каза още, че не е възможно да няма стенограма от срещата между държавния глава и руския патриарх и за пореден път настоя тя да бъде оповестена, за да "се разсеят всички съмнения дали националният ни интерес е бил защитен".

"Винаги, когато се правят международни срещи и то на такова ниво - се видят стенограми. Дори на работни срещи, които президентът организира, има стенограф и се водят записи", каза още председателят на парламентарната група на ГЕРБ. 

Още в началото на готината се появи информация, че президентът смята да прави своя партия. Малко след това Румен Радев категорично отрече да има такива намерения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

2

Victimized

15.03 2018 в 14:01

А предишния президент как говореше?

Все едно му превеждат дословно речи на Обама и Меркел синтезирени спрямо българската действителност?

12335

1

ПешУ

15.03 2018 в 13:30

Ще се радвам ако Цветанов е прав... Познай дали ГЕРБ ще е водеща партия тогава...