ГЕРБ предлага официално поправката 'Борис Бонев' в новия правилник на СОС

Съветниците да могат да отправят питания и към районните кметове, предвиждат промените

OFFNews 29 ноември 2019 в 13:20 16018 8

ГЕРБ предлага официално поправката "Борис Бонев" в новия правилник за работата на СОС. 

Общински съветник, който не е член на политическа група, ще може да бъде избиран за зам.-председател на Столичния общински съвет, гласи една от промените, представени от председателя на СОС Елен Герджиков и шефът на работната група за промяна на правилника Силвия Христова. 

Общинските съветници вече ще могат да отправят питания не само към кмета Йорданка Фандъкова, но и към районните кметове. 

Гражданите вече ще могат да предлагат точки за включване в дневния ред на СОС, те ще минават през ресорните комисии и, ако бъдат одобрени, съответният гражданин ще бъде поканен на заседанието на Съвета.  

Другите предложения на групата на ГЕРБ предвиждат на сайта на СОС да се публикуват всички доклади с проектите им за решения, да се излъчват онлайн и заседанията на комисиите, публично достъпни да са протоколите и поименното гласуване на всеки доклад от всяка комисии, както и на сайта на СОС да се публикува поименното гласуване на всеки доклад. 

По време на предизборната кампания многократно заявихме, че сме готови да отговорим на обществения интерес за по-голяма прозрачност в работата на СОС. Затова още на първата сесия сформирахме работна група за промяна на правилника. Ще подмина намеците на опозицията, че това се прави под техен натиск. Чуваме гражданите, които искат по-лесен достъп до работата на СОС, заяви Герджиков.

Той се обяви против предложението на "Демократична България" съветниците да имат време да се запознават с всеки доклад не 3, а 7 работни дни. Това ще задръсти работата на СОС, а и един доклад е средно от 3 до 5 страници, обясни Герджиков.

Христова добави, че общинските съветници не ходят всеки ден на работа, а, ако има и празници, 7 работни дни ще означава огромно забавяне на разглеждането на доклади. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9030

9

винкело

03.12 2019 в 18:55

тя и мутрата му е педалска ,любовник на ицко питрофф

9030

8

винкело

03.12 2019 в 18:51

педал в живота педал в общината.
само малоумници ми педали са гласували за това човекоподобно.

23293

7

Стефан

29.11 2019 в 22:37

Ти верно си почти гений. Демек - на крачка от безумието.
Това означава единствено, че е направена следващата крачка към пълния разпад, и пълната загуба на управление на страната.
Институционализираната анархия, верно е интересна форма на управление. А до какво води - пише в книжките по история.

23293

5

Стефан

29.11 2019 в 20:56

О! Гейклубът вече приема нови членове направо на групи?

4245

3

rrr11

29.11 2019 в 17:14

Браво на Бонев, в крайна сметка хората гласуваха за него с цел да направи нещо за града, и той успява да си прокара идеите. ГЕРБ като го подкрепят, печелят и те, защото те нямат съветник на неговото ниво, понеже са основно калинки.
Феновете на ДБ нека си плюят, той ще постигне за кратко време повече от ДБ за няколко мандата. Те вече няколко мандата единственото нещо, което правеха е да критикуват ГЕРБ. В крайна сметка, нито направиха нещо за града, нито си вдигнаха рейтинга.

6506

2

bobacko

29.11 2019 в 16:20

Гласуваш за Бонев, получаваш ГЕРБ. На тия избори ГЕРБ са заложили поне на трима кандидати: Графиня Игнатова, пардон, Фандъкова; Мая Галева - Манолова и Борко Мухоморко

3910

1

Georgi Gracata

29.11 2019 в 15:20

Дай му парата и му затвори устата.