ГЕРБ: Правителството зачеркна всичко, направено от нас. И сложи кръст на Хемус

"Затова днес бяхме свидетели на протест в центъра на София"

Ружа Райчева 10 септември 2021 в 18:05 5318 3

Служебното правителство сложи кръст на автомагистрала "Хемус". Всичко, направено от нас, се зачеркна, заяви на брифинг в Народното събрание депутатът от ГЕРБ и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Той смята, че служебното правителство „не може да управлява къща за гости на морето, а иска да управлява инфраструктурни проекти за милиони левове“.

„Затова днес бяхме свидетели на протест в центъра на София“, каза Нанков.

По думите му твърденията на служебното правителство, че авансовите плащания по проектите на „Автомагистрали“ са необезпечени, са неверни.

„Не, напротив – авансираните пари са обезпечени. Могат да си прекратят договорите, да изискат авансите и нямат проблеми“, каза Николай Нанков.

Според него държавата дължи на пътния бранш няколкостотин милиона лева, тъй като действията и бездействията носят своите последици.

Той отправи критики към служебния регионален министър Виолета Комитова и служебния финансов министър Асен Василев:

„На 31 август има съобщение от МРРБ: министър Комитова договори 1.5 млрд лв за АПИ бюджет за 2021. После на 10 септември разбрахме, че Асен Василев предлага 1.3 млрд. лв да бъдат изплатени на равни вноски в рамките на 5 години. Кое от тези изказвания е вярно? Те са взаимоизключващи се.“

По думите му Виолета Комитова е специалист, способен да споменава няколко неверни твърдения в рамките на едно изречение.

Народният представител от ГЕРБ Александър Ненков заяви, че имам едно „хиперактивно служебно правителство, което не разсъждава дългосрочно“.

„Те мислят как да спомогнат избирането на техния началник, който ги назначи“, каза още Ненков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

10.09 2021 в 22:49

Не само мафиотите:)
Летния театър в София и досега е без документи. Даже мафиотите не успяха да му измислят. Строен е от БКП.
Хижа "Иван Вазов" също е без документи. ВМРО.
Остави умиращият алкохолик доган, и вече осветения Росенец. Ми другите имоти на дпс? Стряскащата територия, мазетата пълни с оръжие и патрони?

23293

2

Стефан

10.09 2021 в 22:25

Айде стига. Всичката тая история беше при сметката, че борисов ще е премиер до пенсия, а като се пенсионира - ще стане президент.
Ми, не стана. Сега някой трябва да връща вересиите.
И колкото и да не съм влюбен в Радев, той е прав: единствените приказки на борисов и ариегардната компания, са тия, които ще казват пред новия Главен прокурор.