ГЕРБ осъди снощните сблъсъци. БСП поиска кабинетът да си ходи

OFFNews 15 юли 2020 в 10:08 2416 3

С остри словесни сблъсъци между ГЕРБ и БСП, викове "оставка" в отговор на декларацията, прочетена от Тома Биков (ГЕРБ), започна днешното парламентарно заседание.

Поводът за декларацията са снощните сблъсъци пред сградата на бившия Партиен дом между протестиращи и полицията и опити да се атакува сградата.

"Не участвайте в сценарий на организирана престъпна група, бъдете внимателни", обърна се към социалистите в залата като най-голямата опозиционна група Биков. И продължи: "Властта в една демократична държава не се взема с кръв, тя се дава и взема с избори. Ако държавата е слаба, мафията е силна"

От декларацията на ГЕРБ се разбра, че страната трябва да изчака редовните парламентарни избори напролет. "Снощи криминални банди, платени от Васил Божков, атакуваха сградата на Народното събрание, заливаха със запалителни течности полицаи и мирно протестиращи граждани, хвърляха боя по сградата на парламента и искаха да го щурмуват. Всичко това е част от един сценарий, за който предупреждаваме от няколко дни, най-вече вас, които сте най-голямата опозиционна сила", обяви Тома Биков.

Последваха призиви за оставка от лявата половина на пленарната зала.

"Не сме на площада. Да се държим в парламента така, както изиска позицията, в която сме”, реагира Биков. И реши да заеме още по-твърда позиция: "Вие съучаствате, волно или неволно, в сценарий на организирана престъпна група, която има една единствена цел ..."

След тези думи депутатите на БСП се вбесиха и решиха, че ги наричат ОПГ. "Не наричам БСП организирана престъпна група, а (Васил) Божков", оправда се Биков. И за да уталожи напрежението, призова парламентът да се върне към обичайната си дейност.

Малко по-рано депутатът Валери Жаблянов посъветва БСП: "Съветът от нас към вас днес - от препатили към малко патили или непатили. Стъпете върху конституцията, върху парламентарната република, да проведем честни избори, нека народът да си каже".

"Това отвън е бунт с много голям емоционален и социален заряд. Ако тук има мафия и Божков е в Дубай, какво има в другите европейски държави? Тяхната мафия ли изкарва хората?", попита соцдепутатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

3

Пенчо бре

15.07 2020 в 12:49

" Ако държавата е слаба, мафията е силна"

И този прислужник да каже нещо вярно!

12362

2

Хуан

15.07 2020 в 11:15

Виждам, че властта е наясно, че има "криминални банди, платени от Васил Божков", от една страна и от друга "мирно протестиращи граждани". Логично би било, в такъв случай, МВР с бюджета си от над милиард да арестува участниците в тези банди, за да могат мирно протестиращите граждани да продължават да искат мирно оставката на правителството и да спрат да бъдат бити от същото това МВР. В противен случай изниква въпросът дали тези криминални банди, НЕ са платени от Васил Божков.

17156

1

aviatora

15.07 2020 в 10:44

ГЕРБ е мафиотска структура, която трябва да бъде запалена!!!