ГЕРБ обвини ПП, че тласкат страната към избори. Ще мислят за мандата на БСП

OFFNews 16 януари 2023 в 14:48 2731 3

Архив

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Даниел Митов

"Продължаваме промяната" подходиха откровено несериозно, като от самото начало на 48-ото Народно събрание "бутат" страната към избори, каза днес във Варна зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, цитиран от БТА.

По думите му от ПП провалят опитите за редовно правителство, защото не харесали резултата от последните избори.

"Вече можеше да има Министерски съвет, ако останалите политически формации бяха подходили сериозно още при първия мандат, когато предложихме експертен кабинет", добави още той.

Митов допълни, че ГЕРБ-СДС тепърва ще обсъждат как да се процедира, след като връчването на третия мандат е вече факт. С това си изказване той допусна, че е възможно партията на Бойко Борисов да подкрепи третия мандат на БСП. ГЕРБ обаче имат решение на националните си органи да не влизат в управление с левицата.

В Русе председателката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова разясни, че групата ще реши какво ще е поведението ѝ, когато БСП реши дали да ги покани на планираната за тази седмица лидерска среща. Зам.-председателят на групата и лидер на СДС Румен Христов пък каза, че ще отидат на такава, но няма да подкрепят левицата:

"Ако бъдем поканени на такава среща, ние ще вземем участие, но не очаквайте, разбираемо, подкрепа от СДС за БСП. Това няма как да се случи", каза той.

Митов е на мнение, че партиите трябва да търсят формула за управление, подкрепено от парламентарно мнозинство

Даниел Митов разкритикува президента Румен Радев, който според него се готвел да управлява още дълго със служебни кабинети.

"Управлението на страната отдавна е излязло от параметрите на Конституцията и власт, която не е легитимна, ръководи много дълго време", добави той.

Той разкритикува и изказването на вицепрезидентът Илияна Йотова за изказването ѝ от миналата седмица, когато каза, че Радев ще връчи мандата на партия, която ще продължи политиката на служебния кабинет:

"Всъщност служебният кабинет не може да има други приоритети, освен да организира изборите. Очевидно в президентството вече са решили, че управляват и то дългосрочно".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

16.01 2023 в 17:19

ГЕРБ си създадоха паралелна социална система на локално ниво, чрез корумпираните феодали, че само местните избори ги интересуват.

1935

2

Муню

16.01 2023 в 15:23

Хартиенат коалиция може да еволюира и да стане хартиено правителство. Така и така се сгодиха, до направят следващата стъпка.
А за ГЕРБ е ясно - може да не могат да направят нещо умно, но пък са майстори в плюенето! Просто проследете кампанията им - клю, клю и пу, пу. Толкова могат, аааа и да подаряват панаири, тецове, пристанища, абе щедри хора, та чак до газови тръби в полза на страна, която ни виждат като непрители.

-1650

1

ob1

16.01 2023 в 14:55

Бе нали боко спечели, кво ви еВе за ПП?!? Правете си правителството на победата и си управлявайте. А, да, къде е бензът по "леФ и дваесе"?

ГРОБ са егати долните копелета!
 
X

Да помогнем на украинските деца!