ГЕРБ нямало да предлагат експерти за министри в кабинета Главчев

OFFNews 30 март 2024 в 16:27 1222 0

Биков

Снимка БГНЕС

Тома Биков.

Тома Биков от ГЕРБ коментира, че няма договорка между Бойко Борисов и президента Румен Радев за кандидат за служебен премиер да бъде посочен Димитър Главчев, за което днес намекват от ПП-ДБ.

Той припомни, че текстовете за промени в Конституцията са били предложени от ПП-ДБ, а ГЕРБ не смята да предлага експерти за служебното правителство.

"Ние не се бъркаме в служебни правителства, защото ние нямаме президент, откакто свърши мандата на господин Плевнeлиев. Минали сме през много служебни правителства с много неприемливи фигури вътре, така че нашите изборни резултати не зависят от служебното правителство и се надявам колегите да са го разбрали. Ние сме правили избори с правителство, в което Бойко Рашков, вътрешният министър, беше неформален председател на предизборния щаб на тези, които сега се притесняват много от политически фигури. И той беше експерт, нали, ама май и депутат", каза Биков.

Той отрече съмненията на ПП-ДБ за договорка между президента и ГЕРБ, запитан дали могат да се намерят неутрални кандидати за служебни министри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки