ГЕРБ няма да внася вот на недоверие, но посъветва Петков да поиска вот на доверие

Йорданка Веселинова 09 юни 2022 в 11:08 4219 2

Десислава Атанасова

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов, архив

ГЕРБ-СДС няма да внася вот на недоверие към кабинета, заявиха депутатите Десислава Атанасова и Тома Биков на брифинг в Народното събрание. 

Бившите управляващи обаче посъветваха премиера Кирил Петков да поиска вот на доверие от парламента. На въпрос как ще гласува ГЕРБ-СДС, Биков отговори, че те очевидно нямат доверие в правителството. Той определи като "вот на доверие" актуализацията на бюджета, както и персоналните промени в Министерския съвет след излизането на министрите на ИТН. Биков добави, че ГЕРБ-СДС ще гласува с "против".

Десислава Атанасова допълни, че е тъжно и трагично, че правителството се разпада заради взаимни обвинения в корупция и некомпетентност.

"Тези, които дойдоха със заявката за нулева толерантност към корупцията, след шест месеца, а за някои и година в управлението, вече достигнаха до ниво нулева толерантност, дори помежду си", заяви тя.

От ГЕРБ съобщиха, че до момента само един от министрите на ИТН е депозирал оставка. Атанасова добави, че към момента решенията се вземат от правителството, тъй като то все още съществува. Тома Биков пък призова никой да не очаква отговорността за управлението да се носи от ГЕРБ-СДС, тъй като те не управляват.

По думите му сега работата на парламента е "блокирана".

"Мисля, че това правителство, с този мандат и този персонален състав, очевидно не може да продължи да работи", заключи той.

По-късно на втори брифинг на ГЕРБ Даниел Митов заяви, че "един от последните лакмуси, един от последните тестове дали има някакви жизнени сокове  в този парламент, може да бъде връщането на темата за оказването на военна помощ за Украйна." 

Това е първият коментар на бившите управляващи след вчерашното решение на "Има такъв народ" да напусне управлението. Вчера депутати от ГЕРБ-СДС отказваха коментар, а лидерът на партията Бойко Борисов обяви, че не знаел какво се случва, защото нямал ток.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

09.06 2022 в 15:57

Браво за снимката!!! :–))))))))))))))))

12073

1

IvanofRumen

09.06 2022 в 11:14

На гербокрадците не трябва да се вярва, както го доказаха и господарите им от Кремъл.