ГЕРБ: Минеков лъже, това е репресия

Очевидно след като ерата на изчегъртването на ГЕРБ приключи неуспешно, е дошло време на изкъртването, посочват още от ГЕРБ

OFFNews Последна промяна на 26 септември 2021 в 11:34 1992 1

От ГЕРБ обвиниха в лъжа културния министър Велислав Минеков, който по-рано днес по bTV заяви, че партията на Бойко Борисов е „превзела със сила“ два етажа от НДК и не плаща наем за тях.

Крайно време е служебният министър да прочете Закона за политическите партии. Етажи 16 и 17, предоставени от държавата за Централа на ПП ГЕРБ, не са собственост на Министерството на културата. Мястото е собственост на държавата и е предоставено на ПП ГЕРБ в изпълнение на чл. 31 от Закона за политическите партии. Служебният министър лъже, пишат в позиция от ГЕРБ.

Те уточняват, че партията е заплащала наем за ползваните два етажа от 2007 до 2010 г. на НДК по сключен договор.

От 2010 до 2021 г. ГЕРБ заплаща наем за етажите на Областна управа – София – град по сключен договор. В съответствие с промените в Закона за държавната собственост, Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост и на основание Закона за политическите партии, от февруари 2021 г. всички парламентарно представени партии не дължат наем за предоставените им от държавата помещения за извършване на политическа дейност, твърдят от ГЕРБ и констатират - Очевидно след като ерата на изчегъртването на ГЕРБ приключи неуспешно, е дошло време на изкъртването. В развитите демокрации това се нарича политическа репресия.

От ГЕРБ отправят публично няколко въпроса към президента, назначил служебния министър:

Вие ли издадохте нареждането ГЕРБ да бъде изгонена от Централата си?

С политически гонения и репресии ли искате да бъде запомнен и вторият Ви служебен кабинет?

Г-н Радев, почтено ли е?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-9816

1

vas_sashka

26.09 2021 в 13:29

как ще лъже, нали е министър на Грипен, номенклатурно чадо което скоро ще стане член на лигата да по-по-най-почтенните :-)