ГЕРБ към ПП: Мълчанието ви започва да става все по-оглушително и плашещо

Ружа Райчева 14 януари 2022 в 10:00 2216 3

Снимка Архив

Вашето мълчание започва да става все по-оглушително и плашещо. Ставаме свидетели на разминаване на думи и дела, а може би именно това е истинската промяна, която, за съжаление, продължава!

Това заяви депутатът Александър Ненков в декларация от парламентарната трибуна от името на ГЕРБ. 

"През тази година се стигна до безпрецедентно високи цени на природния газ и електроенергията. Подобни ценови нива се достигат за пръв път от създаването на българската енергийна борса. Още в началото на миналото Народно събрание алармирахме служебното правителство, че трябва да овладеят цените и да гарантират компенсаторни мерки."

Според Ненков апелът на ГЕРБ е бил подминат с пренебрежение, а резултатът е налице - стотици затворени предприятия и освободени работници. 

"Днес мерките, които управляващите обмислят, изглеждат крайно закъснели. Не е ясно кога бизнесът, небитовите и битовите потребители ще бъдат компенсирани за покачващите се цени през последните месеци."

Александър Ненков пожела да напомни, че утре е 15 януари и се навършва месец откак парламентът е създал временна анкетна комисия по справянето с енергийните проблеми:

"Тогава бяха направени големи заявки, а на практика нищо не бе свършено, срокът на действието ѝ приключи безславно, без никакъв доклад, без никакъв резултат."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

3

случайно прочетох

14.01 2022 в 12:35

Пинокио пак се изОка!

2210

2

fishcake1

14.01 2022 в 11:22

Блатото иска да се върне, много им е гадно, че не са на власт и пресъхват.

6145

1

kokoten

14.01 2022 в 10:23

Саше,много си тъп,Саше...