ГЕРБ извадиха втора серия на бесепарски Мездра гейт (обновена)

ОFFNews 05 април 2018 в 12:01 6514 0

ГЕРБ излязоха с нова порция твърдения за роднински и партийни назначения, свързани с БСП. Този път в Мездра.

"Днес ще представим "Мездра гейт" 2, няма такава в България - триумф на зетьо-шуробаджанащината. Червеният октопод, който души община Мездра", каза бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров в началото на поредния брифинг срещу БСП.

Според ГЕРБ в община Мездра през последните 2 години са направени редица роднински и партийни назначения, свързани с БСП и с кмета на града Генади Събков. От ГЕРБ представиха и схема на връзките между някои от хората в общината.

 От схемата се вижда, че според информацията на ГЕРБ шефът дирекция "Хуманитарни дейности" Ива Петрова е майка на лидера на младежкото БСП. Председателят на Общинския съвет на БСП-Мездра д-р Илиана Михайлова пък е управител на многопрофилната болница в града.

Бившият общински съветник от БСП Анета Петкова пък била назначена от кмета Генади Събков за директор на Центъра за личностна подкрепа. От ГЕРБ твърдят още, че в дирекция "Местни приходи" е била назначена Наталия Христова. Тя е  ръководител на БСП-жени, общински съветник и технически сътрудник на партията.

Вчера от ГЕРБ излязоха с информация за други нарушения на кмета на града Генади Събков. Според Антон Тодоров синът на кмета получавал субсидии за земеделец, докато бил в Шотландия. Те обявиха, че подават сигнал и до главния прокурор. В него става дума за спортна зала, за която през 2014 година държавата е дала 1,4 млн. лева, но така и не е била построена.

Малко по-късно от БСП отговориха на обвиненията. Според социалистите ГЕРБ започват кампания за местните избори догодина, като се опитват да окалят червени кметове.

"Ние заставаме зад всеки един кмет, който работи в интерес на общината и спазва законите", каза Георги Свиленски.
Социлалистите обясниха, че Събков още през 2016 година подал сигнал за недовършената спортна зала.

"Ще защитаваме тези кметове въпреки усилията на ГЕРБ за омаскаряването, оклеветяването и набеждаването им", заяви Свиленски.

От БСП казаха още, че с ваденето на тези компромати ГЕРБ имат и друга цел - да отклонят вниманието от големите проблеми на обществото, като този дали ще има повишение на цените на тока. От БСП казаха още, че с ваденето на тези компромати ГЕРБ имат и друга цел - да отклонят вниманието от големите проблеми на обществото, като този дали ще има повишение на цените на тока.

От БСП са внесли и писмо до КЕВР за информация за поисканото от ЧЕЗ увеличение на цената на тока.

"Задаваме въпросите дали това повишение няма да бъде двуцифрено и дали няма връзка с бъдещото купуване на ЧЕЗ от "Инерком". Дали цената, която ще бъде повишена, няма да бъде платена от всички български граждани и дали с повишението не се цели финансово подпомагане на бъдещия купувач на ЧЕЗ, който да може да си изплати задълженията при покупката", обясни Свиленски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!