ГЕРБ иска Ананиев да смени Каримански като шеф на бюджетната комисия

Йорданка Веселинова 13 април 2022 в 16:35 2268 0

Снимка БТА, архив

ГЕРБ-СДС предлагат бившият финансов министър Кирил Ананиев да смени Любомир Каримански (ИТН) като председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси. 

Проекторешението за промяна в ръководството на комисията е внесено вчера и е подписано от всички депутати от ПГ на ГЕРБ-СДС.

Днес Десислава Атанасова от ГЕРБ заяви пред OFFNews, че причината за искането е твърденията на ПП за съмнения в моралните качества на Каримански.

Тази теза беше изказана по повод кандидатурата му за гуверньор на БНБ и най-вече след като излязоха разкрития за Каримански в “Капитал", e-vestnik и BIRD.

Щом от ПП твърдят, че Каримански не прескача "моралната бариера" за БНБ, то той не трябва да оглавява най-важната парламентарна комисия - аргументират се от ГЕРБ.

Венко Сабрутев от ПП, който беше срещу кандидатурата на Каримански, определи това предложение като "нелепо" и заяви, че въпреки споровете около БНБ, ПП няма да подкрепи проекторешението на ГЕРБ.

Самият Каримански каза пред OFFNews, че не се изненадва от това искане. "Ако се приеме, поне ще ме освободят от една от отговорностите ми" - коментира още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови