ГЕРБ и реформаторите решават ще има ли правителство

OFFNews 19 декември 2016 в 08:02 4116 5

ГЕРБ и Реформатоският блок днес се събират, за да обсъдят възможността за правене на правителство с мандата на Реформаторския блок.

ГЕРБ първо постави 20% възможност това да се случи, след това вдигна с малко процентите. Условието на най-голямата политическа сила е да се приемат гласовете от референдума. Управляващите в оставка обаче са категорични, че Бойко Борисов няма да е премиер в нов кабинет. А ДБГ настояват да се приеме антикорупционния закон.

Днес се очаква да се вземе решението, а утре изтича срокът, в РБ по Конституция официално трябва да каже на президента дали ще състави правителство или ще върне мандата.

Реформаторският блок е третата политическа сила, която не отказа, а взе мандата. Предните две - ГЕРБ и БСП върнаха веднага дадения им от Росен Плевнелиев мандат за съставяне на правителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11671

5

безпартийна

19.12 2016 в 10:53

Жаждата за власт на Лукарски ще самоубие остатъчните реформатори. Борисов ще ги подкрепя само докато се приеме едно недоносче на изборен закон за мажоритарна система. А това е убийствено и за реформатори, и за ПФ. Кунева и Зеленогорски се усещат, но не могат да надвият лакомията на Лукарски. Това е краят на Реформаторския блок. Началото беше преди една година.

17898

4

кикимора

19.12 2016 в 10:49

Ако реформаторите успеят ще е най-добрата новина за България.
Иначе, Нинова и Мустафа с Курешарски.